Volkswagen Passat: koplampglas: niet voldoende lichtbeeld

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: ahu 1,9

Dag allen,
Vandaag bij de onafhankelijke APK-keuring geweest. Wow, met 373k op de teller kwam die er weer keurig door. Alleen de koplampglazen (plastics) zijn kritisch. Ze geven nog maar net voldoende lichtbeeld. Die wil ik wel vervangen. Vond de laatste tijd toch al dat het licht wat minder werd. Als je goed kijkt ziet het glas er niet meer zo helder uit, meer wat grijzig. Het oppervlak is ook aangetast door steenslag, lijkt wel getrommeld.

Gevraagd: zijn die koplampruiten los te krijgen en dus los te vervangen ( zal wel weer eens niet) of ben ik aan de beurt voor een mooie kapitaalsinjectie. Als het dan nieuwe, complete units moeten worden: is het dan wijs om imitatie te nemen of is dat weer "goedkoop-is-duurkoop"?

Dank alvast!

Olleke

olleke

Geplaatst door olleke (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

14 Reacties

Retro1 (0) PRO, 16 jaar geleden

Er zijn nu speciale setjes in de handel om de oude koplampglazen (plastic) weer op te frissen .Kosten meen ik ergens in de buurt van de 6 tientjes.
FF naar de speciaalzaak.

auto-peter (0) PRO, 16 jaar geleden

Bij aanschaf imitaties,ga je best niet de Taiwanese/Chinese toer op.Hella of Bosch is ok.

olleke (0), 16 jaar geleden

Dank jullie wel. Twee vragen:
1. dit kunststof zal wel een soort perspex of lexan zijn. Volgens mij moet je dat ook kunnen polijsten met koper- of zilverpoets. Of bevat die set ander, hoogwaardiger materiaal.

2. Hella of Bosch: dan zit je toch niet meer in de imitatie en betaal je normale (hoge) prijzen? of vergis ik mij nu?

Olleke

P. Kelder (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=olleke]Hella of Bosch: dan zit je toch niet meer in de imitatie en betaal je normale (hoge) prijzen? of vergis ik mij nu?[/quote]
Het merk hella & bosch mag je als origineel beschouwen. Imitatie is verkrijgbaar maar is geen succes, vaak zo lek als een mandje, één grote ergenis. Maargoed... alle waar is naar z'n geld, aan jou de keuze.

Gr. paul

auto-peter (0) PRO, 16 jaar geleden

1e vraag:geen ervaring mee.
2e vraag:Eerst prijzen vergelijken.Geef liever iets meer uit voor kwaliteitsonderdeel dan voor zeer goedkope koplampen waarmee je na een jaar niet mee door de keuring komt omdat het lichtbeeld niet goed is(vervormde of dof geworden spiegels)Suc6

CARS&MOTORS (0) PRO, 16 jaar geleden

of een setje knappe gebruikte
anders www.kleingunnewiek.com

danny1937 (0), 16 jaar geleden

www.onderdelenlijn.nl

grtjs danny

audia4 (0) PRO, 16 jaar geleden

Leuk die onderdelenlijn en gunnewiek, koplampen van passat van dit type in goede staat is een gezocht artikel, ze worden allemaal geel in het glas, de spiegels worden dof en vervormen. VW gebruikte hiervoor een echt Hella kwaliteitsprodukt als eerste montage....

Zoals eerder aangegeven, bosch of hella halen, maar stel je er niet teveel van voor, ze gaan gewoon weer 8 jaar mee en dan is het over.

CARS&MOTORS (0) PRO, 16 jaar geleden

gunnewiek levert ook nieuw
halen ze in duitsland en kosten een stuk minder als de nl producten

audia4 (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=CARS&MOTORS]gunnewiek levert ook nieuw
halen ze in duitsland en kosten een stuk minder als de nl producten[/quote]
Dat is een mooie optie!!

CARS&MOTORS (0) PRO, 16 jaar geleden

anders kan je eens op dacht vasparts kijken

Santa (0), 16 jaar geleden

Hmmm, 't blijven Passat-lampen en die geven nou eenmaal bijster slecht licht!

olleke (0), 16 jaar geleden

Heren! Ondanks het slechte licht van Passat geven jullie verdomd veel licht. Moet gezegd. Niet alleen voor deze topic. Kan ík in ieder geval zeer waarderen.

Ik ga zelf eens in DLD shoppen. Vaker gehoord dat het daar voor VW-onderdelen goedkoper is.

Groet,
Olleke

arjankempeneers (0) PRO, 16 jaar geleden

Je moet ze eens boenen met autowas. Pas gedaan bij een Yaris. Ik stond versteld van het lichtbeeld voor en na het polijsten. Maar gezien de vele km. kun je beter vervangen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.