Volkswagen Golf IV: Koppakking???

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.8 V6 4motion

Afgelopen maandag na mijn werk wilde ik mijn auto starten. Hij sloeg wel in 1x aan maar heel moeizaam met heel weinig toeren (ca. 200-300/min) toen ik een klein beetje gas gaf sloeg hij wel door naar ca. 1100-1200 toeren maar kwam er een pluim witte rook uit de uitlaat.

Daarna liep de auto weer rustig en keurig op toeren zoals hij dat altijd doet. Koelvloeistof nagekeken, niet troebel en keurig op peil zoals altijd. ook de olie is op peil en geen (witte) aanslag of iets dergelijks.

De afgelopen 3 dagen iedere ochtend voor ik weg ging gekeken naar zowel de olie als koelvloeistof, beide schoon en op peil. Ook geen vlekken of plassen onder de auto.

Auto start ook iedere keer weer normaal en loopt heerlijk rustig en keurig op toeren (zowel rijdend als stationair), temperatuur loopt normaal op en motor word niet warmer dan 90 graden, soms zelf minder op de snelweg door de koele rijwind..

Lijkt me dus niet te liggen aan de koppakking (hoop ik tenminste).. Misschien dat hij wat te weinig benzine kreeg tijdens het starten? of dat er wat vocht o.i.d. in de uitlaat heeft gezeten??

Graag jullie ideeën :-)!

Groeten, Rémon

Remonbol

Geplaatst door Remonbol (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

jan T (25) PRO, 12 jaar geleden

nou als het maar eenmaal voor gekomen is dan zou ik me er niet druk om maken wat je op noemt is allemaal mogelijk.
gebeurt het weer dan zou ik eerst het storinggeheugen uitlaten lezen.

groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.