Volkswagen polo 1.9d AEF: KOPPELING

Bouwjaar: 1998

Hallo:heb hier een polo met staan met het volgend probleem,kan hem niet meer in versnelling krijgen met draaiende motor,kabel(automatische regeling) al vervangen met hetzelfde resultaat als gevolg.Als ik hem eerst in versnelling zet,koppeling ingedrukt houd en dan start gaat alles goed maar als ik het koppelingspedaal en beetje los dan grijpt de koppeling al aan.Is het mogelijk dat de koppeling nu al versleten is en de kabel het niet meer kan opvangen?.Deze auto heeft soms ook start problemen(vliegwiel?).Wie heeft dit ook al eens ervaren en opgelost.Alvast bedankt Dirk.

struyf11205

Geplaatst door struyf11205 (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

vanzanten (0) PRO, 19 jaar geleden

heb het gehad met polo van 98, koppeling slipte, nieuwe koppeling erin en klaar. maar na een week zelfde probleem als jou. de boel weer uitmekaar en lag ook aan vliegwiel(schijnt een kwaal te zijn) nieuw vliegwiel gemonteerd en alle problemen opgelost, ook de start problemen. is nou jaar geleden. maar startproblemen beginnen nu weer de kop op te steken, dus zit weer te denken aan massavliegwiel. maar denk dat het bij jou ook het probleem is succes

struyf11205 (0), 19 jaar geleden

hallo Arie:heb alles gedemonteerd en bleek dat de bouten van de drukgroep waren losgetrild,heb dan maar alles vervangen incl tweedelig vliegwiel en alles werkt voorlopig perfekt.Sorry voor de late reactie maar moest wachten op het vliegwiel dat niet voorradig was.Nogmaals bedankt.Groetjes Dirk

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.