Volkswagen Transporter: koppeling

Bouwjaar: 1996

Hallo.ik heb een VW transporter Synchro 4 wd uit 96. 2.4D.
Nu is het vliegwiel kapot,dit is zo'n deelbaar massa vliegwiel,zoals een polo diesel heeft zo'n klote systeem.
Weet iemand of ik hier een gewone koppeling kan plaatsen,en eventueel van wat voor type.
Dit is een gigantisch karwei,dus durf ik niet graag te gokken ,ik moet dus zeer zeker van de zaak zijn,heeft iemand hier ervaring mee???B.V.D.

anoniem-1573996169

Geplaatst door anoniem-1573996169 (0) , lid sinds 23 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Transporter? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

blijegeit (0) PRO, 18 jaar geleden

vliegwiel is niet te verwisselen met een normaal vliegwiel.. totaal andere bouw etc. om nog maar te zwijgen over de lange termijn gevolgen voor je auto..
zo'n ding zit er niet voor niets in.


mvg

anoniem-1573996169 (0), 18 jaar geleden

Nou ,een gewone koppeling plaatsen heeft totaal geen gevolgen voor je motor,deze 2 massa vliegwielen is gewoon een ander principe,bij een gewone koppeling zitten er veren in de plaat die de schokken opvangen ,bij een 2 massa vliegwiel zit er een plaat in zonder veren en worden de schokken opgevangen door het vliegwiel,alleen gaat het mij erover uit of je deze kunt plaatsen,of je dit onderling kunt uitwisselen.
Bij een polo diesel uit 98 zit ook zo'n klote koppeling,en die kun je gewoon uitwisselen met een koppeling van een polo SDI uit 2000,en dit is een gewone koppeling,en werkt perfect.(zelf ondervonden)

jan T (20) PRO, 18 jaar geleden

bij een t4 kan dit niet.
groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Transporter of stel zelf een nieuwe vraag.