Volkswagen GOLF: Koppeling en vliegwiel

Bouwjaar: 2015, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: CHZ, Motorinhoud (cc): 1000, Vermogen (kw): 85

Auto staat voor onderhoudsbeurt bij garage. Heb daarbij aangegeven dat de auto veel toeren maakt bij versnelling 2 en 3 en soms in 6.
Gebeld door Leasemaatschappij dat de koppelingsbak en vliegwiel vervangen moeten worden en dat dat komt door verkeerd rijgedrag....
De schade wordt nu op mij verhaald omdat dit niet in de garantie valt en het niet aannemelijk is dat hier sprake is van een fabricagefout.
Is het überhaupt mogelijk dat deze schade kan ontstaan door verkeerd rijdgerag. Ik vond de auto altijd al moeizaam rijden. Koppeling moest ik altijd helemaal indrukken voordat ik kon schakelen. Nu geven ze ook aan dat het aannemelijk is dat het door rijgedrag komt omdat de mat bij het koppelingspedaal kapot is en het pedaal is afgesleten.

Verder van belang dat mijn auto vorig jaar betrokken was bij een aanrijding, waarbij de zijkant en voorkant in elkaar zat.
Graag verneem ik wat jullie hiervan vinden.

JacquelineRasenberg

Geplaatst door JacquelineRasenberg (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Hans4040 (305) PRO, 6 jaar geleden

Alles wat door de Leasemaatschappij aangevoerd wordt is mogelijk.
Echter...Problemcar.nl is geen juridisch platform.
Problemcar is opgezet om samen technische problemen op te lossen, met de nadruk op samen, met tips van forumleden en garage bedrijven.
Ik neem aan dat het probleem door de garage opgelost wordt.
De financiele kant van het verhaal zal je met de leasemaatschappij moeten oplossen.
Succes,

mvg.
Moderator Problemcar.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.