Volkswagen GOLF: Start stopsysteem doet het niet

Bouwjaar: 2013, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: CMB, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 90

Beste mensen,

Sinds een paar weken doet mijn startstopsysteem van mijn golf 7 1.4 Tsi (2013) het niet. Ik krijg 2 meldingen in mijn wagenstatus:

- energiebehoefte van de auto is hoog
- bedrijfstemperatuur niet aangehouden

Ik heb geen flauw idee wat extra energie verbruikt, ik heb airco, scherm, lampen en andere stroomverbruikers uitgeschakeld maar tevergeefs. Verder kan ik het probleem van bedrijfstemperatuur niet verklaren. Ook na een lange reis, waarbij de olietemperatuur al een geruime tijd op bedrijfstemperatuur staat (90 graden) gaat de fout niet weg.

Ik heb de auto laten uitlezen en daarbij komt de volgende foutcode naar voren:

U112200 - Databus implausible message Intermettent.

Ligt het misschien aan de accu? Of aan een bepaald onderdeel? Wie kan mij helpen?

Gr. Mau

Constanza19

Geplaatst door Constanza19 , lid sinds 9 jaar geleden

3 Reacties

kaleido 1 PRO, 5 jaar geleden

Waarschijnlijk loopt de accu op zijn einde.
Als de dynamo de accu teveel op moet blijven laden , zal het startstop systeem niet in werking treden.
Zou dit laten controleren .
Is er met vag com uitgelezen ?

Constanza19, 5 jaar geleden

Kaleido, dank voor uw bericht. Auto was volgens mij niet met VAG com uitgelezen maar met een ander systeem. Ik had al een vermoeden dat de accu op zijn einde is. Ik laat komend weekend de accu controleren. Ik zal jullie op de hoogte houden.

Gr. Mau

CarlGolf, 2 weken geleden

bij mij waren het de slangen van het vacuum systeem. Zit direct onder de klep. golf 7 2013. nieuwe slangen set en startstop werkt weer prima

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.