Volkswagen Transporter: koppeling t5 bokt in koude toestand

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: tdi 2,5

Hallo,

Bij mijn t5 2,5 ltr 2004 bokt de koppeling bij optrekeen in koude toestand zodra de temperatuurmeter 90 graden aan geeft is het over met het bokken tevens gaat de versnelling soms uit de achteruit loop.Dit betreft alleen als ik in de achteruit schakel (pakt soms achteruit niet).

bas meijeringh

Geplaatst door bas meijeringh (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Transporter? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jan T (20) PRO, 15 jaar geleden

als je trillen met weg trekken bedoel dan wordtr dat veroorzaakt door de koppeling en zal deze vervangen moeten worden.
voor het uit de achteruit springen controleer de kabels op gangbaar heid.

groetyjes jan.

primera p11 (0), 15 jaar geleden

Ziiten verglaasde plekken op de op de plaat.
Wat nog weleens wil helpen is de boel een paar keer flink laten slippen,slijp je het er een beetje af.
Tenminste, dat werkte bij mijn vw nog er al eens.

minigek (0) PRO, 15 jaar geleden

ik zou wel voorzichtig doen met dat laten slippen, in een t5 5 cilinder zit een tweemassa vliegwiel die daar niet echt goed tegen kan en ongeveer 800 euro kost(zonder koppeling en montage), deze kan ook de oorzaak zijn van het bokken evenals een ingesleten rechter aandrijfas( op de splanes).
schiet de auto uit zijn achteruit bij rechtuitrijden of als er gestuurt wordt, in het laatste geval kan het ook de slang van de stuurbekrachtiging zijn die tegen het schakelgewicht aan zit

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Transporter of stel zelf een nieuwe vraag.