Volkswagen Transporter: qulas kapot

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2500

Motor gaf veel witte rook en temparatuur ging boven de helft , niet normale stand .
Na 8 km rijden op bestemming deksel geopend en er was een zwalm water uit gestoot .
Toch was er nog water in het drukvatje .Eerste instantie dacht ik aan zwaan qulas
door .Motor afgelegd .
Savonds motor willen starten en bij het sleutel draaien opeens bonk .motor lijkt wel vast te zitten , zou het kunnen dat er een klep of zitting uit op de zuiger blokkeerd .Hij is niet in het rood gegaan en hij draaiede nog . Wie weet er een verklaring voor ?

kriko

Geplaatst door kriko (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Transporter? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

moderator (0) PRO, 15 jaar geleden

Cilinder vol water gelopen.

pulsejetrofiel (0), 15 jaar geleden

en waarschijnlijk nu ook een drijfstang krom

kriko (0), 15 jaar geleden

Als ik mij dat voorstel is dat een samenpersing van water door de zuiger die naar omhoog gaat de blokkeerring . Het leek savonds bij terug start dat hij een knal gaf ?? De drijfstang stel ik mij voor de bieel , arm onder de zuiger zou dan krom zijn . Dit allemaal door een zwaan de qulas . Auto heeft 200000 km gedaan en ik denk wel dat ze daar zwak in zijn . Denk dat het hoge kosten zal zijn . En stel dat die cilinder kop een scheur heeft . Nochtans vertellen ze dat de gewone diesel 2500 sterker is als een turbo 2500 ,minder stuk gaan heeft minder druk .

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Transporter of stel zelf een nieuwe vraag.