Volkswagen Polo: Koppelingskabel Polo

Bouwjaar: 2002

Al geruime tijd werk ik voor een klein autoverhuurbedrijf in Centraal Amerika en het meeste onderhoud of reparatieklusjes doen we zelf aan onze auto´s. Nu heb ik zelf 1,5 maand geleden een VW Polo gekocht (2002, 1400cc 16v) en na het probleem opgelost te hebben van het regelmatig stilvallen van de motor bij stationair toeren, heb ik nog steeds het probleem van mijn koppelingskabel. Het probleem is dat de koppeling ongelooflijk zwaar gaat, als ik van 1 van onze huurauto´s in mijn eigen auto stap wil dat soms tot bijna ongelukken leiden, zoniet tot een vermoeide linkerbeen. Nu heb ik al rondgekeken om deze kabel compleet te vervangen, maar het is hier in Guatemala niet gemakkelijk om een complete set te vinden voor dit model Polo. Na demontage van de kabel en volgegooid met smeermiddel is het een korte tijd minder zwaar gegaan, maar nu zijn we weer terug bij af.
Nu heb ik gehoord dat een kabel van een bepaald model Golf dezelfde is als deze Polo, maar ik weet niet of dit juist is. Weet iemand welk model Golf dat kan zijn of een andere oplossing?

guate

Geplaatst door guate (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

arie549 (0) PRO, 18 jaar geleden

als dit een kabel is met een zelfstellend mechanisme, is inderdaad het mechanisme kapot.

weet niet of dit gelijk is aan een golf, maar dit is heel goed mogelijk.

guate (0), 18 jaar geleden

Een nieuwe kabel kan ik altijd in Nederland kopen, dat is het probleem niet. De meesten zitten er alleen niet op te wachten om dat ding naar Centraal-Amerika te sturen, daarbij zit ik niet te wachten op die extra kosten voor het verzenden. Het vreemde is dat zelfs de originele dealer hier in Guatemala-stad geen koppelingskabel van deze (betrekkelijk jonge) auto in zijn magazijn heeft en mij ook niet verder informeerde over een kabelset van bv. een Golf die zou passen in een Polo. Dit verhaal van een kabel van een Golf hoorde ik namelijk van een plaatselijke garagist.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.