Volkswagen Sharan: Kortsluiting in dashboardverlichting VW Sharan

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8T

De dashboardverlichting (van de km teller en van allerlei andere knoppen op dashboard en in de deuren) is plotseling uitgevallen. De zekering blijkt doorgebrand. Er moet ergens kortsluiting zitten, want vervangen van de zekering helpt niet, een nieuwe brandt weer meteen uit, ook als ik er een 5A ipv 3A zekering in zet. Ik meet 1.5 ohm impedantie, te laag denk ik.
Loskoppelen van de kabels naar het bestuurdersportier (ik dacht dat daar door het bewegen wel eens iets versleten zou kunnen zijn) helpt niets.

Wie heeft een idee waar de sluiting kan zitten?

Wouter

Wouter48

Geplaatst door Wouter48 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Sharan? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

poppekast (0) PRO, 14 jaar geleden

doet je lichtverklikker het nog wel?

Wouter48 (0), 14 jaar geleden

Ja, bij dimlicht aan en deur open hoor ik de bekende signaaltoon

poppekast (0) PRO, 14 jaar geleden

hmm dat wordt zoeken dus vaak kunnen de problemen ook ontstaan door de radio maar meestal vallen er dan componenten uit en heb je verder geen kapotte zekeringen ik denk dat dit toch even zoeken wordt voor de garage die zullen elk component en elk stukje kabel noeten checken die op de zekering zit

Wouter48 (0), 14 jaar geleden

Garage heeft het binnen een uurtje opgelost - er zat sluiting in de nummerplaatverlichting achter.
Onbegrijpelijk dat die op hetzefde circuit zit als de dashboardverlichting, maar goed, ik ben allang blij dat het niet ingewikkelder was.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Sharan of stel zelf een nieuwe vraag.