Volkswagen Caddy: koud inhouden, en vervangingstermijn dis. riem

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: sdi

De klacht is dan de auto af en toe inhoud als hij koud is. Hij stotterd dan, en komt niet echt op gang. Heb het zelf nog niet gemerkt, maar auto komt volgende week binnen. Komt dit iemand bekend voor, en een idee waar ik kan gaan zoeken. De pest is dat hij het dus niet altijd doet. Km stand is nu rond de 120.000 bouwjaar weet ik niet zeker, ergens tussen de 1998 en 2001

Tevens zou ik graag weten, wat de vervangingstermijn is van de distributie riem. Hij is al eens vervangen, maar vraag me af wat de vervangingstermijn is qua leeftijd. Wil natuurlijk niet dat deze knapt bij de roetmeting.

Nou alvast bedankt!

amplifier

Geplaatst door amplifier (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Caddy? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

ricky (0) PRO, 16 jaar geleden

Vervangingstermijn is 90000km.
Temp.sensor komt nog wel eens voor,maar ik zou voor die klacht storing uit lezen.

Ricky

amplifier (0) PRO, 16 jaar geleden

Is er geen leeftijd verbonden aan het vervangen van de distributie riem?

Temp sensor had ik zelf ook al aan gedacht, maar weet niet in hoe verre deze motor een management heeft?? zit er een elektrisch gedeelte op de pomp?? mechanische vervroeging???? iemand die hier iets meer over weet?

P. Kelder (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=amplifier]Is er geen leeftijd verbonden aan het vervangen van de distributie riem?[/quote]
5 jaar of 90.000km, wat het eerst komt....

Gr. paul

Potlood (0), 16 jaar geleden

Marcel,

Je schrijft dat deze Caddy een SDI motor heeft. Zo een dergelijke motor heeft een soortgelijk management als een TDI. Het enige verschil is dat deze motor geen turbo heeft. De auto is dus zeer zeker uit te lezen en de brandstofpomp is geheel elektronisch geregeld, auto heeft ook geen gaskabel.

M.v.g,

Harrie

amplifier (0) PRO, 16 jaar geleden

Verder niemand geen suggesties? Ga er donderdag eens naar kijken. De auto was laatst ook eens afgeslagen tijdens het rijden, van te voren hield hij ook in....

nijkamp (0) PRO, 16 jaar geleden

krukas sensor komt ook nog wel eens voor (ook bekabeling ervan kan doorgesleten zijn)

Potlood (0), 16 jaar geleden

Marcel,

Wat ook regelmatig voorkomt is waterschade aan de ECU. Deze zit links onder de parafan. Het wil hier nog wel eens vol staan met water als de afwatering verstopt zit. Verder zou ik idd eerst storingscodes uitlezen. Succes,

M.v.g,

Harrie

nijkamp (0) PRO, 16 jaar geleden

wij hadden eens een passat TDi
waarvan de egr bleef openstaan

maar dan moet er bij warme motor ook geen trekkracht zijn


of inlaat vol kool / roet ?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Caddy of stel zelf een nieuwe vraag.