Volkswagen Transporter: koude motor trekt niet

Bouwjaar: 1993, Motorcode: 2400

ik heb een transporter t 4 , geen turbo .Als hij koud is bij het vertrekken is hij zeer traag en reageerde slecht op de gas .Na enkele korte tijd is hij er door .Ik heb dat al een geruime tijd .De bestelwagen is altijd al traag geweest , sommige beweren te traag in gereden .Heb al eens met dezelfde type gereden , zelfde bj en die is wel wat vinniger .Wat zou de reden zijn .De persoon die er mee gereden heeft was wel iemand die zeer traag reed als hij nieuw was .Ondertussen heeft die bestelwagen wel 180000 km op teller .
Wie kan er mij een verklaring geven .

kriko

Geplaatst door kriko (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Transporter? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

audia4 (0) PRO, 17 jaar geleden

pomptiming checken....... (speciaalgereedschap voor bosch VE pompen voor nodig; meetklok met houder)

Daarna de verstuivers op de testbank en compressie meten........

kriko (0), 17 jaar geleden

Zouden het soms de kleppen kunnen zijn , of regelen ze zich zelf of is het systeem stuk ;

audia4 (0) PRO, 17 jaar geleden

kleppen?? nee, die zijn met 180.000 niet versleten. Die blokken gaan makkelijk het dubbele mee, zonder de kop er af te halen.

kriko (0), 17 jaar geleden

Het bijzondere is mij op gevallen , hij heeft een tijd stil gestaan .Van toen is het meest gekomen . Als je er alle dagen met rijdt is er minder probleem . Het is wel als hij smorgens vertrek trekt hij slecht . Het is altijd een trage geweest , die zelfde type was altijd vinniger vanaf ze nieuw waren .

stefan84 (0), 17 jaar geleden

controleer eerst maar even de pomp-timing kriko..

Stefan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Transporter of stel zelf een nieuwe vraag.