Volkswagen Transporter: Koude motor valt soms uit na indrukken koppeling

Bouwjaar: 1991, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0L

De motor van mijn Transporter start heel direct, zelfs bij zeer koude temperaturen. Maar als de motor koud staat durft hij uit te vallen als hij laag in toeren draait (afremmen voor een kruispunt bijvoorbeeld) en dan de koppeling wordt ingetrapt. Je merkt dan dat hij even heel laag in toeren zakt (veel vibratie). Dan valt hij uit als hij te laag zit in toeren of soms slaagt hij er in om weer normaal te draaien dan. Bij een warme motor is dit helemaal geen probleem, dan valt hij nooit uit na indrukken van de koppeling.

De bougies zijn recent vervangen geweest. Wat ik trouwens gemerkt heb is dat als ik de temperatuursensor van het koelwater voor het digifant systeem loskoppel (die 2-polige die net voor de 4-polige zit), dan gaat de motor hoger in toeren draaien in neutraal. Kan dat er mee te maken hebben? Is er een manier om te testen of die sensor nog goed werkt?

Alle tips zijn welkom!

HyperBaton

Geplaatst door HyperBaton (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Transporter? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

HyperBaton (0), 12 jaar geleden

Niemand enig idee?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Transporter of stel zelf een nieuwe vraag.