Volkswagen Golf : Lage topsnelheid en motortoerental loopt heen en weer

Hallo,

Ik ben in bezit van een golf type 3 1.8 66kw motcode AEZ
Hoewel de motor 90 pk moet hebben haalt ie met moeite net de 175kmh. Auto is niet lui ofzo en accelereert goed. Ontsteking en distributieriem staat op tijd. Ook heb ik last dat het toerental heen en terug loopt. Als ik het gas intrap en deze bijvoorbeeld op 3.000 toeren laat draaien lijkt het net of valt de ontsteking uit en valt het toerental even terug naar 2.000 toeren het jojo effect. Misschien herkennen jullie een verband tussen deze storingen. Ik hoor het graag.

Met vriendelijke groeten,

Willem

willem12112

Geplaatst door willem12112 , lid sinds 16 jaar geleden

4 Reacties

snowman11000, 16 jaar geleden

kijk je slangen eens na op lekken.met staionair draaiende motor deze bewegen dan mag het toeren tal daardoor niet wijzigen.de voetpakking kan ook lek zijn ... aanzuigen van valse lucht ik denk dat je het in die richting moet zoeken.

blijegeit PRO, 16 jaar geleden

volgens auto data zou je topsnelheid rond de 180 km/u moeten liggen... (rekening houdend met de slijtage van de motor, weersomstandigheden en bandenspanning) is een top van 175 dus helemaal niet slecht.

wat betreft het toerenschommelen zou je hem misschien eens moeten laten uitlezen. dit zou een fingerpointer kunnen opleveren wat er defect / aan de hand is met de auto.


mvg

sel, 16 jaar geleden

Hoe hard dacht je met 90 pk te kunnen rijden? Ik denk dat je daar geen zorgen moet maken. Als de auto verder goed loopt, en optrekt zou ik niet te veel tijd/geld aan besteden.

willem12112, 16 jaar geleden

Ik zal in iedergeval de slangen en de voetpakking controleren.
Ik heb trouwens het idee dat het schommelen in toeren alleen bij warme motor optreed, bij koude motor heb ik er geen tot weinig last van.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.