Volkswagen passat 1.9 tdi 66kw: lagere top snelheid

Bouwjaar: 1997

sinds kort ben ik in het bezit van een passat 1.9 tdi 66kw uit 1997. omdat ik op deze site veel gelezen heb over problemen met de lucht massa meter, en dat je dat kan merken aan bijv. een lagere top snelheid heb ik dat ook uit getest. de passat van mij ging niet harder dan 160 km per uur, terwijl hij eigenlijk 185 km per uur moet halen. kan iemand mij vertellen of dit inderdaad aan de LMM kan liggen, zo ja hoe kan ik deze dan testen.Of is er wellicht een andere mogelijke oorzaak.alvast bedankt voor de evt. reacties.

pauluz8642

Geplaatst door pauluz8642 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

blijegeit (0) PRO, 19 jaar geleden

je kan hem gewoon bij een volkwagen dealer met een testkast laten testen. Waar je het zelf meestal als eerst aan merkt is het inhouden tussen de 2 tot 4 duizend RPM (toeren per minuut) bij het accelereren.

suc6

wim12249 (0), 19 jaar geleden

Paul, is dat wel zo? Het is een 66kW zeg je, die heeft volgens mij een top van 175 km/h. en het is dan ook nog afhankelijk van de rest van de uitvoering, bv airco, soort banden, enz. Mijn golf met dezelfde motor, haalt wel de 175, maar wel op het eind pas, heuveltje af 180, maar dat is dan echt het matje. Misschien ligt het er ook nog aan hoe de voorganger er mee gereden heeft, misschien nooit erg hard gereden... kan volgens mij meerdere 'niet belangrijke' oorzaken hebben en hoeft niet persee de lmm te zijn. Maar zoals blijegeit al zei, je kan hem in ieder geval even laten testen.
suc7en.

pauluz8642 (0), 19 jaar geleden

bedankt voor jullie reacties, Er zal inderdaad wel weinig aan de hand zijn. Ik heb hem nog niet laten testen maar de passat trekt verder goed en houd niet in bij het accelereren.

leber59 (0) PRO, 19 jaar geleden

Haal voor de gein de stekker er eens af en probeer het dan nog eens

pauluz8642 (0), 19 jaar geleden

Hallo Rob,
Waar zit deze stekker precies? en wat "gebeurt" er dan?

jolletje (0) PRO, 19 jaar geleden

Hier nog een bericht over de luchtmassa meter controleren.
rij in z'n derde versnelling met een toerental van ongeveer 1500 rpm geef daarna plankgas en je voelt de auto dan van zelf wel inhouden tussen de 2000-en de 3000 rpm. Zo controleer je de luchtmassa meter voor iemand die geen testkast heeft.En anders even schoonmaken helpt ook wel eens.

Groeten eddie

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.