Volkswagen Passat VR6: Koppaking en distributie ketting vervangen VR6 AAA.

Bouwjaar: 1992

Vol goede moed gestart met het vervangen van de Koppaking en ditsributie ketting van mijn Passat Station VR6. Dat dit een reparatie is die je niet zo maar klaard bleek al snel. Mijn vraag is of er iemand is die deze klus van mijn over kan nemen. Dit tegen een leuke vergoeding natuurlijk.

Arnie

Geplaatst door Arnie (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Olav8237 (0), 19 jaar geleden

VR6-specialist (Aalten) doet deze klus voor circa 1000 euro incl.btw. Zelf aan beginnen is niet verstandig, de bak moet eronder vandaan voor de onderste spanner,geleiders ook vervangen, denk aan de waterpomp. Hoeveel km heeft ie weg ? Compressie al gemeten, anders moet je kop ook nog, een VR6 op leeftijd wordt al snel een schip met bijleg......

audia4 (0) PRO, 19 jaar geleden

meer als 160.000 km eindigt inderdaad meestal in een schip van bijleg. Helaas is de VR-6 van VW een zwakke broeder in de langeduurtest. Meestal wordt het een complete revisie, zeker als er sprake van oliegebruik was. (zit hem meestal in de zuigerveren van de warmste cilinders die op zijn)

Arnie (0), 19 jaar geleden

De Passat heeft 179.000 km gelopen. Rede van vervangen koppakking is, olie in mijn koelwater. Bij het demonteren van diverse onderdelen kwam ik er ook achter dat het schoentje op de kettingspanner totaal versleten was. Om deze en de ketting te vervangen gaat mijn wat ver om dit zelf te doen. Vandaar de oproep.

audia4 (0) PRO, 19 jaar geleden

Denk dus toch dat je aan een hele revisie toebent, kost een boel centen maar je krijgt er wel iets speciaals voor terug. (want het rijd voortreffelijk zo'n six-pack onder de kap)

succes

vr6men (0), 19 jaar geleden

Inderdaad verstandig om een revisie uit te voeren. Heb ik 2 jaar geleden ook met mijn VR6 gedaan. Koste effe wat, maar heb je ook wat voor: hij loopt weer geweldig en de prestaties zijn behoorlijk toegenomen: 190Pk, 250Nm op de rollenbank!
Hans Weijs autoservice in Elst zou dit ook voor je kunnen doen.

Succes.

Eric.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.