Volkswagen passat gl: ventilator slaat niet aan

Bouwjaar: 1991

hoi ik heb een probleem ik heb een volkswagen passat 1991 als ik hem stationar laat lopen slaat de ven gewoon aan zo als het moet maar als ik op de snelweg zit in een file dan slaat de ven niet aan en loopt hij op tot 120 gr ook als ik aan het rijden ben gaat de tempratuur meter op verschillende standen bv 70 naar 90 dan weer 100 en loopt weer terug ik heb de termostaat vervangen en de voelers vervangen maar het probleem is er nog soms doet hij het zo als het moet maar van de meeste tijd niet wie kan mij helpen daarin bvd andre

dre21

Geplaatst door dre21 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

svaleras (100), 19 jaar geleden

wat je kunt doen is de ventilator rechtstreeks aansluiten zodat deze altijd draait als je contact hebt. is misschien niet de fijnste oplossing maar je motor kookt in ieder geval niet over!

Michiel7811 (0), 19 jaar geleden

Hoi Andre,
Ik heb iets vergelijkbaars gehad met mijn carina 2. Af en toe slaat de fan wel aan en af en toe niet. Heb alles doorgemeten en uiteindelijk bleek dat door ouderdom/slijtage de contactpuntjes in het ventilatorrelais teveel weerstand hadden gekregen. Andere gekocht op de sloop voor 5E en probleem weg. Misschien heeft jouw wagen ook zo'n relais. En is er hetzelfde aan de hand. Het relais klikt dan nog wel maar laat vervolgens af en toe geen stroom door.
Grtz,
michiel

dre21 (0), 19 jaar geleden

hoi michel bedankt voor je antwoord ik heb hem gisteren schoongemaakt de radiateuer schoongespoten alle stekkers heb ik schoon gemaakt met alcohol nou is hij weer goed teminste als hij het blijft doen zo niet dan probeer ik het relais te vervangen maar als je wil; moet je mij zeggen waar dat ding zit bvd andre

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.