Volkswagen vw transporter 0.8 TDI: Lagerschalen

Bouwjaar: 2000

onlangs is bij een apk keuring gebleken dat er verkeerde lagerschalen in mijn auto gemonteerd waren en ze moesten dus worden vervangen.
De vorige eigenaar zegt dat hij nooit zo een reparatie heeft laten uitvoeren, dus ik ga er van uit, dat dit vanaf de fabriek moet zijn gebeurd . Is er iemand die ook zoiets heeft gehad of weet hoe of ik de schade kan verhalen en zoja op wie.

g feld

Geplaatst door g feld (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Transporter? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

lightsomedog (0) PRO, 19 jaar geleden

begrijp ik goed met wat jij bedoeld met lagerschalen?
en zo ja wat heeft dat met de apk regels te maken?

audia4 (0) PRO, 19 jaar geleden

Ik denk bij lagerschalen aan de hoofd of drijfstanglagers van de krukas in de motor, heeft geen barst met apk te maken dus. Bedoel jij de wiellagers, of ben je er gewoon ingetrapt. Zouden er n.l. verkeerde wiellagers in de transporter zitten was je allang al langs de weg komen te staan.........

(en volgens mij is het niet eens mogelijk er verkeerde in te monteren)

g feld (0), 19 jaar geleden

Wat mij verteld is, dat doordat er verkeerde lagerschalenschalen in gemonteerd waren, er zat namelijk geen klein gaatje in om de olie door te laten moesten de krukas en lager en drijstang vervangen worden alsmede de distributieriem. De garage kwam erachter omdat de moter te kort toeren maakte voor de roetmeting. Vorig jaar met de keuring hadden ze al geconstateerd dat hij iets minder toeren maaktemaar omdat hij dit jaar echt te kort toeren maakte (ongeveer 4400 ipv 5000 toeren zijn ze gaan zoeken en kwamen er toen achter.

lightsomedog (0) PRO, 19 jaar geleden

ik vindt dit een heel vreemd verhaal als de motor minder toeren maakt ga je er vanuit dat het temaken heeft met de brandstofpomp.
is leuk voor op een verjaardag (mijn auto was afgekeurd omdat de lagerschalen versleten waren.

heb je de oude delen ook gezien?
is het een dealer?

audia4 (0) PRO, 19 jaar geleden

Verkeerde lagerschalen in een motor waardoor hij zijn max toerental niet haalt is onzin. Zou dit zo zijn loopt hij direct in elkaar. v.b. motor is 80 Kw, hij smoort hem 10% op mechanisch effet, geeft 8 kw pure warmte (4 volwassen straalkachels dus, maar dan alle hitte geconcentreerd op een ring ca 20 mm breed en diameter van een mm of 50) in de 4 drijfstang lagerschalen. Dit heeft als resultaat dat het witmetaal van de schalen smelt, ertussenuit loopt en de hele handel zo vast als een huis slaat.

Echt, daar draai je nog geen 1000 km mee.

Sluit me bij lightsomedog aan, leuk verhaal voor verjaardag.

sarabande99 (0) PRO, 19 jaar geleden

dit is net zo n lulverhaal als er een motor is met te weinig compressie de klant er op uit sturen om compressiezaad te laten halen

roadkill9864 (0), 19 jaar geleden

Tering dit moet verzonnen zijn.........

lightsomedog (0) PRO, 19 jaar geleden

ik heb nog een zetje compressie korrels in de aanbieding????

Beste george ik hoop niet dat je het erg lullig vindt van mij en de andere hier een grapje over te maken we weten dat het erg.
en ik leef echt met je mee,
maar wat ik wel wil weten of het een dealer is en of je de oude onderdelen onder ogen hebt gehad?

want dit soort praktijken kunnen en mogen niet voorkomen.

je gaat er als klant vanuit dat een garage er niet op uit is om een klant door onzin op kosten te jagen.

je mag het ook naar me mailen als je niet wil dat het bedrijf hier op komt te staan.
succes max.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Transporter of stel zelf een nieuwe vraag.