Volkswagen T3: Zelf uitlijnen?

Bouwjaar: 1982

Beste leden,

Ik heb inmiddels mijn T3 2 maal bij een garagebedrijf laten sporen. De bus trok aanvankelijk naar rechts. Na de eerste maal sporen, trok de bus nog sterker naar rechts.

Ik heb opnieuw de auto aangeboden, met de mededeling dat het stuur zowat uit mijn hand vliegt als ik het loslaat. Ze hebben hem opnieuw gespoord. Maar met het resultaat dat de bus nu sterk naar LINKS trekt. En weer vliegt het stuur uit mijn handen.

Is er een manier om dit zelf te doen. In het Haynes Handboek staan wel methoden, maar wie heeft er wat ervaringen mee?

Dank, groetend,
Mark van Andel

Mark7285

Geplaatst door Mark7285 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Transporter? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

arie549 (0) PRO, 19 jaar geleden

zelf uitlijnen is heel onnauwkeurig. hebben ze niet de banden gewisseld van links naar rechts? het wil ook weleens gebeuren dat de auto goed is uitgelijnd maar dat het aan de bandel ligt. dit is te controleren door de wielen van links naar rechts te wisselen. trekt ie dan de andere kant uit(zoals bij jou) ligt dit meestal aan de banden. dus vraag eens of ze de wielen hebben gewisseld. succes

audia4 (0) PRO, 19 jaar geleden

Kan idd aan de banden liggen. Door de wielophangconstructie bij een T3 willen deze nog wel eens scheef afslijten waardoor de auto kan gaan trekken. Voor en achterwielen tijdig met elkaar wisselen geeft meestal het gewenste resultaat.

succes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Transporter of stel zelf een nieuwe vraag.