Volkswagen Transporter 1994: trillen bij het optrekken

Bouwjaar: 1994

Hallo,

Ik heb een vw transporter. De laastst maanden heb ik erg veel problemen (gehad) met de auto. Er zit net een nieuwe koppelingset in, nieuwe stuurdemper, nieuwe baksteun, nieuwe draaistang, 2 nieuwe motorsteunen. Toch heb ik nog steeds problemen. De auto trilt bij het optrekken. vooral bij file rijden en optrekken op een heuveltje. Sinds er nieuwe motorsteunen opzitten is het iets minder geworden. Weet iemand wat het probleem is? Ik word er echt gestoord van. Vooral omdat ik de auto elke dag nodig heb voor mijn werk. Ik heb een hondenuitlaatservice. Degene die iets weet helpt mij enorm!!
Marije

dupl-u-12217-5dd14800dc1f0+deviervoeter

Geplaatst door dupl-u-12217-5dd14800dc1f0+deviervoeter (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Transporter? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Averdonk (0) PRO, 19 jaar geleden

Lijkt wel of de koppelingplaat vet is, al dan niet gekomen tijdens de vervanging. ( vette handen, stickers vergeten af te halen, diafragma niet ontvet o.i.d. ) Ook olielekkage zou een oorzaak kunnen zijn. Wie meer ideeen heeft mag het zeggen . Groeten

H&k (0), 19 jaar geleden

Ik weet niet of je koppeling hydraulisch bediend wordt of dmv een kabel, maar in het laatste geval zou het kunnen zijn dat deze niet goed is afgesteld. Motor kantelt altijd iets bij het optrekken, en dat kan de koppeling weer een beetje vrij trekken, motor kantelt terug...enz....=> trillen.
nogmaals alleen in het geval van een kabel.

Hydraulisch: misschien lucht in het systeem.


verdere mogelijkheden: vliegwiel beschadigd, koppeling of drukgroep onjuist gemonteerd...is de drukgroep ook vervangen?

of een scheurtje in de vork die het druklager bediend.....

succes

jolletje (0) PRO, 19 jaar geleden

Geachte Marije

Trilt je pook ook?

Wat je kan proberen is de binneste homokneten omdraaien van links naar rechts,Omdat er een slijtage in de homokneet komt en je 90% vooruit rijdt wordt de speling heel erg groot en dat veroorzaakt het trillen dus even omdraaien en klaar..
Is goedkoper da koppeling vervangen.veel succes.
Laat het me even horen of het gelukt is.

MVG eddie

jolletje (0) PRO, 19 jaar geleden

En is het gelukt??????????????????

Groeten Eddie Fast

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Transporter of stel zelf een nieuwe vraag.