Volkswagen Passat: lampen

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 tdi

Het valt me op dat de lichtopbrengst van mijn passat matig is? Is dit een bekend gegeven of ligt het toch aan mijn ogen, ik wordt ook wel een dagje ouder?
Als het inderdaad een bekend gegeven is, wat zijn dan goede alternatieven en zijn de lampen makkeljk te vervangen?

Mvg,
Gustavo

Gustavo

Geplaatst door Gustavo (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

jan5047 (0) PRO, 12 jaar geleden

zijn de kunststofglazen niet dof dit komt nogal eens voor

Gustavo (0), 12 jaar geleden

Hmmm, dat heb ik niet gecontroleerd, maar dan was het mij wel opgevallen. Zal dat moeten checken.

ricky (0) PRO, 12 jaar geleden

Die doffe glazen komen eigenlijk niet meer voor bij de 3C Passat en wel bij de 3B Passat, maar zou kunnen.
Onlangs lampje laten vervangen? Ze zitten nogal lastig voor iemand die het niet weet en ze worden nog wel eens verkeerd gemonteerd waardoor de lichtopbrengst slecht is.

Gustavo (0), 12 jaar geleden

De lampen zijn helder, dus poetsen hoeft niet. Ik wil de lampen vervangen door sterkere lampen, welke zijn dan geschikt en leveren meer lichtopbrengst? Hoe lastig is het vervangen van de lampen, waar moet ik rekening mee houden?

ricky (0) PRO, 12 jaar geleden

Ze kunnen op iets van 3 manieren gemonteerd zijn. Of erin gedrukt en lampje schuin verdraaid gemonteerd, of erin drukken en kwartslag en dan vast of lampje monteren en de fitting zelf kwartslagverdraaien zo even uit mijn hoofd.
Ik denk dat alleen Xenon beter is dan standaard.

Als je het zeker wilt weten of de lichtopbrengst goed is dan even een koplamptest apparaat ervoor houden in de garage.

Gustavo (0), 12 jaar geleden

Ik heb bij vw gezien dat er speciale halogeenlampen (PIAA H7 NINONA LAMPENSET ) zijn die xenon heel dicht benaderen? Wat zijn de ervaringen van deze lampen?
Nu begrijp ik je uitleg niet zo goed als ik de lampen wil vervangen, Het is een lastige klus, bedoel je dan de juiste wijze van plaatsen of een moeilijke manier om er erbij te komen?

ricky (0) PRO, 12 jaar geleden

Ja inderdaad de juiste wijze en verschillende manieren van hoe dat lampje gemonteerd kan zitten. De ene keer druk je het lampje erin en dan met het uistekende lipje van lampje schuin naar bv rechtsonder of je moet hem monteren met lipje recht omhoog en dan een borgring daaroverheen kwartslag draaien zodat lampje vast komt te zitten enz enz.
Ik heb zelf geen ervaringen met die andere lampjes.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.