Volkswagen Passat: lampje ABS en ASR +remvloeistoflampje,bij koude start blijve

Bouwjaar: 1999

passat van 12-1999 ,1900 TDI 115pk 85KW met pompverstuivers,Deze fout is zonder werkzaamheden begonnen,bij koude start gaat tweemaal de pieptoon en komt er STOP op en de lampjes ABS en ASR en het lampje remsysteem (!) (dient ook voor handrem)gaan dan samen twee tot drie seconden aan,en dan stopt elke waarschuwing,verder alles normaal,ABS werkt nog,remoliepeil normaal; bij warme motor of na een korte rit is het problem weg .de eerste maal dat de fout zich voordeet was met vrieskoude en sneeuw in de Ardennen,nu is het ook 'smorgens in de garage aan huis (9 graden), de drie lampjes staan in de Km teller.
Wie kent er een mogelijke oplossing ? of oorzaak.
ik dank u !

luc6685

Geplaatst door luc6685 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

eric2771 (0) PRO, 18 jaar geleden

Dit heb ik al eens aan de hand gehad en werd verholpen met een nieuwe accu. Deze kwam bij het starten net onder spanning waardoor ook bij deze auto de melding "stop bremsfehler" verscheen. Auto starte toen voor het gevoel nog met voldoende spanning.

luc6685 (0), 18 jaar geleden

bij deze wagen komt alleen STOP in de rode display verder zonder bijkomende tekst(zoals "bremsfehler")wel de drie lampjes gaan branden zolang de piep gaat en er STOP op staat,(dit duurt 2 a 3 sec),(die drie lampjes staan nietboven STOP maar in de Km teller)als ik de moter metteen weer afzet(als de melding weg is) en weer opniew start doet ie het weer en zo kan ik het een paar keer tot dat de moter wat langer gedraaid heeft.vandaag stilgestaan van 9u tot 16u buiten en had het toen niet,
ik ga morgen de spanning is meten bij het starten(hoeveel moet die min zijn tijdens het starten ?)
Eric bedankt voor de goede tip !!
ik laat iets weten !

luc6685 (0), 18 jaar geleden

ik heb de startspanning gemeten met een digitale mutiemeter en was 8.7 V is misschien wat laag ?

Audifreak763 (0) PRO, 18 jaar geleden

Vervang de accu maar. Een Moll (originele eerste montage) is IMHO een goede keus.

luc6685 (0), 18 jaar geleden

hoi Jan ! deze morgen tijdens het meten(8.7V) geen fout melding (het was wel niet zo koud ! )
alvast bedankt !

Audifreak763 (0) PRO, 18 jaar geleden

Dat kan zijn. Maar toch gaan de regelapparaten "op tilt" wanneer de accuspanning te ver daalt. Ik heb dit onlangs bij de hand gehad met een Passat TDI.

luc damen (0), 18 jaar geleden

hoi ! Eric en Jan ik heb de accu getst met de accutester en inderdaad ze moet normaal 600A geven op de tester en gaf maar 261A ,de tester gaf ook accu vervangen aan.
dus bijden vriendelijk bedankt voor de tip van jullie ! ! !
grtjs Luc

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.