Volkswagen Golf IV: Lampje achterklep

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1,9 TDI

Goeiedag,

Wie kan mij vertellen hoe het lampje in de kattenbak van een Golf IV bedient wordt? Is dit massa of + geschakeld? en waar loopt de badrading naar toe..en werkt hij echt puur op de achterklep openen/sluiten?

Alvast bedankt...

M.v.g. Erik Regeling

Erik2782

Geplaatst door Erik2782 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

ricky (0) PRO, 16 jaar geleden

Schakelaar zit verwerkt in achterklepslot.

Erik2782 (0), 16 jaar geleden

en hoe werkt dit precies?

ricky (0) PRO, 16 jaar geleden

Zit een microschakelaar in het slot van de achterklep (dus niet in het deel waar je de sleutel in doet) met 2 draden die het lampje aan of uit schakeld,of hij min of plus geschakeld is weet ik niet uit mijn hoofd,zul je schema erbij moeten halen.
Indien hij het niet doet en het lampje is nog heel,dan is het vaak de microschakelaar die stuk is,soms los te vervangen en soms niet.

Benny Vee (0) PRO, 16 jaar geleden

Kijk dan gelijk even of de achterwissersproeier niet lekt in de achterklep want dan heb je de microschakelaar zo weer stuk ( oxydatie )
Een keer sproeien zonder achterklepbeplating en dan zie je wel of hij lekt.

Erik2782 (0), 16 jaar geleden

Mensen bedankt, ga eerdaags even de binnenbeplating demonteren, want de sproeier deed het zowiso al niet, dus waarschijnlijk zou het er wel overheen gelopen zijn...

In ieder geval alvast bedankt!

Gr Erik

Fries33 (0), 16 jaar geleden

Je sproeier heeft waarschijnlijk gelekt. 9 van de 10 keer is het messing buisje wat door de as van de ruitenwisser loopt afgebroken. Vastgeoxideerd. Laat je bij de VW dealer niet een complete nieuwe ruitenwissermotor aansmeren.......hier zijn reparatiesetjes voor. Onderdeelnummer: 8LO 998 711. Je moet wel een VALEO wissermotor hebben.

ricky (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=Fries33]Je sproeier heeft waarschijnlijk gelekt. 9 van de 10 keer is het messing buisje wat door de as van de ruitenwisser loopt afgebroken. Vastgeoxideerd. Laat je bij de VW dealer niet een complete nieuwe ruitenwissermotor aansmeren.......hier zijn reparatiesetjes voor. Onderdeelnummer: 8LO 998 711. Je moet wel een VALEO wissermotor hebben.[/quote]
Is dat niet alleen voor de 6n polo en golf 3,volgens mij niet voor de golf 4.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.