Volkswagen Golf: Lampje van voorgloeien knippert...

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Diesel

Ik ken absoluut niets van auto's dus kan ik ook niet al te veel informatie geven.

Mijn vader heeft een Volkswagen (golf CL staat op de achterzijde) waar hij nog nooit echte problemen mee gehad heeft. Nu heeft mijn nonk een tijdje met onze auto gereden omdat zijne in de garage stond en sindsdien wil hij niet meer starten.

Deze auto heeft een systeem dat je een soort 'sleutel' moet drukken op 3 koperen pinnetjes om contact te krijgen. Hier is niets mis mee, dit is enkel ter informatie. Normaal moet je wachten, zeker in de koudere periodes, tot het krulletje van voorgloeien uitgaat maar dit lampje knippert en de auto wil niet starten. Je hoort hem aanstalten doen tot maar toch wil hij niet starten. Als je even blijft proberen begint er witte rook uit de uitlaat te komen en na nog meer starten schiet hij in gang. Eens hij is gestart en rijdt, gaat het lichtje uit.

Wat zou dit probleem kunnen zijn?

Mvg
Jeroen

Ik heb zojuist in het boekje gekeken en heb dit gevonden: (ik kan er niets uit opmaken)

1H5274GOLF Variant CL TD 5G
CHD LC5L--------RB 55 KW AAZ

JeroenC

Geplaatst door JeroenC (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

auto-peter (0) PRO, 16 jaar geleden

Jeroen,graag meer gegevens van je wagen aub(motor nummer-bouwjaar-golfI-II-III ?)vermoed golfIII?Kan zekering gloeisysteem zijn(of gloeibougies,of iets anders)

JeroenC (0), 16 jaar geleden

[quote=auto-peter]Jeroen,graag meer gegevens van je wagen aub(motor nummer-bouwjaar-golfI-II-III ?)vermoed golfIII?Kan zekering gloeisysteem zijn(of gloeibougies,of iets anders)[/quote]
Heb er meer info bijgezet. Als mijn vader thuis is zal ik hem vragen of hij nog wat weet.

Hoeveel Amp heeft zo een zekering?

auto-peter (0) PRO, 16 jaar geleden

Ok is Golf III 1.9TD variant met AAZ motor.Knipperen van voorgloeilampje duidt op storing.Gloeibougies(laten)uittesten+zekering gloeisysteem controleren(zit in zekeringskastje helemaal bovenin,boven de relais-is grote plastic zekering van 60 of 80 amp.Geen onderdelen vervangen die niet stuk zijn.Succes

JeroenC (0), 16 jaar geleden

Ok, dankjewel.

Ik zal het morgen tegen mijn vader zeggen, hij kent hier meer van dan ik...

Ik laat nog wel iets weten als het is gelukt.

Nog eens bedankt.

JeroenC (0), 16 jaar geleden

Dankjewel Peter!

Hij rijdt terug als ervoren. Het was dus de zekering die kapot was. Na enige tijd zoeken hebben we die gevonden, wat zit die verstopt zeg...

Maarja, de auto werkt weer :-)

Nogmaals bedankt!

auto-peter (0) PRO, 16 jaar geleden

voor alle zekerheid gloeibougies laten controleren.M VR GR Peter

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.