392 bezoekers online

Volkswagen Golf III : lawaai bij schakelen in lage versnelling

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Hallo,

Ik heb een probleempje en aangezien het probleem nog niet opgelost is, zou ik graag jullie meningen/bevindingen en tips willen horen.

Als ik schakel in een lage versnelling, (denk aan 1e t/m 3e) en ik trek normaal tot iets pittig op komt er een enorm "knorrend" lawaai en een trilling rechts/voor onder mijn auto vandaan. Ik verneem hem soms ook in mijn handrem. Eerst werd vermoed dat er een rubber van de linker draagarm vervangen moest worden. Dit zou trilling veroorzaken en dus ook het lawaai. Deze rubber is inmiddels vervangen, maar helaas is het probleem nog niet opgelost.

Als ik de auto in de 4e versnelling zet, op de handrem en ik trek op, kantelt mijn blok wel, motorsteunen ook niks mis mee dus. . Stabilisatie stang heb ik niet, dus dat zou het probleem ook niet kunnen zijn. .

Nu wordt er vermoedt dat het mijn linker aandrijfas is maar dit weten we niet zeker omdat er verder niks te zien is.

Herkent iemand dit probleem?

Graag een reactie.

Groetjes Iris

Irisvv

Geplaatst door Irisvv , lid sinds 9 jaar geleden

5 Reacties

golfprobleem, 9 jaar geleden

Zit je uitlaat ergens tegenaan, loopt ie er goed onderdoor?

stefan84, 9 jaar geleden

** Als ik de auto in de 4e versnelling zet, op de handrem en ik trek op, kantelt mijn blok wel, motorsteunen ook niks mis mee dus **

Kantelen van de motor is ook niet normaal, een klein beetje zal niet meteen merkbaar zijn, maar is het al veel, dan voel je dat met name tijdens het optrekken en gas los laten.

Is dat geluid ook nog aanwezig als je tijdens het rijden de auto uit de versnelling haalt en vrij laat lopen ?

Gr Stefan

Irisvv, 9 jaar geleden

@ Marco: Ja uitlaat ligt verder helemaal vrij, zit nergens tegenaan. . Dus daar kan het niet aan liggen.

@ Stefan: Je motorblok mag volgens mij wel kantelen, hier mag volgens mij zelfs 1 cm speling op zitten. Dit is in de auto ook niet te vernemen, maar als je er voor staat zie je het wel een klein beetje. Het geluid is niet aanwezig als ik hem tijdens het rijden in zijn vrij zet. . Alleen als ik wat feller moet optrekken in de 1e of 2e versnelling. Als ik bijvoorbeeld in zijn 2e versnelling rustig doortrek naar ongeveer 60km/per uur hoor je het ook bijna niet. .

Bedankt voor jullie snelle reactie!

Irisvv, 9 jaar geleden

Het is al opgelost! Het was een (!) beugeltje die onder de uitlaat door liep. Deze zat los, en daardoor rammelde die enorm door de trillingen van het optrekken. . . .

Het is ook weer wat he. . . .

In iedergeval bedankt voor het mee denken ;)

golfprobleem, 9 jaar geleden

zie je, iets met de uitlaat, ik had eigenlijk uitlaatrubbers nakijken moeten zeggen.

Marco

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.