Volkswagen Golf 2012: Lege accu door comfort module

Bouwjaar: 2012, Brandstof: Benzine, Motorcode: CAX, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 90

Hallo,

Regelmatig kwam ik met een lege accu te staan van mijn VW Golf 6 1.4 TSI. Na veel onderzoek ben ik er achter gekomen dat de comfortmodule links mijn accu leeg trekt wanneer de auto stil staat. Wanneer ik zekering 5 rij 4 eruit haalt heb ik geen last van een lege accu meer. Wel vervelend dat de electrische ramen en centrale vergrendeling links niet meer werkt :-).

Ik heb gelezen dat de module in een soort slaap modus moet gaan en dat deze dat waarschijnlijk nu niet meer doet waardoor de vraag naar stroom blijft bestaan.

Mijn vraag: Wat zal de oorzaak zijn? Is de module zelf stuk (deze zijn aan de prijs) of zal een van de micro switches in het deurslot kapot zijn? Ik heb gelezen over slechte solderingen en kapotte schakelaartjes.

Vervolg vraag: Waar zit de comfort module links van mijn type Golf?

Alvast bedankt.

remko18

Geplaatst door remko18 , lid sinds 14 jaar geleden

3 Reacties

remko18, 2 weken geleden

Afgelopen zaterdag ben ik aan de klus gegaan. Helaas meette ik eerst geen lekspanning wanneer ik de auto afsloot. Ik heb meerdere testen gedaan en zag consequent het volgende wanneer ik de auto op slot deed:
Na 0 seconden: 16 mA verbruik
Na 20 seconden: 9 mA verbruik
Na 80 seconden: 7 mA verbruik
Na 140 seconden: 0 MA verbruik

Ik deed een leuke ontdekking nadat ik de slotvanger inspoot met contactspray. Hierna bleef de auto stroom verbruiken. Ook na 140 seconden. Helaas blies ik daarna mijn multi-meter op en stopten mijn testjes.

bert klein PRO, 2 weken geleden

Onder slotvanger bedoel je zeker deurslot , deursloten gaan wel vaker defect

remko18, 2 weken geleden

Beste @Bert Klein. Ja, ik bedoel het deurslot. Ervaar je soortgelijke problemen wanneer een deurslot kapot gaat?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.