Volkswagen Golf 2012: Start niet / koppeling bedienen

Bouwjaar: 2012, Brandstof: Diesel, Motorcode: CAY, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 77

Goedenavond, wij hebben hier een Golf 1.6TDI van 2012 en deze start soms niet. Heel random geeft hij een melding koppeling bedienen terwijl deze dan bedient is. Dan na een tijdje doet hij het wel weer. We hebben al de sensor vervangen en de zekering leek niet fris. Ook hebben we geprobeerd om deze startvoorwaarden uit te schakelen maar dit blijkt een lastig iets. Omdat hij dit sporadisch doet, is het heel lastig om er metingen aan te verrichten. We hebben het 1x gehad terwijl we de meetwaarden open hadden staan. Volgens de meetwaarden werd hij wel bedient. Ik heb wel gehoord dat het niet een onbekend probleem is, maar ik vind er nergens op een forum iets van. Wie heeft er een idee of kent dit probleem?

Auto Hent

Geplaatst door Auto Hent (0) PRO , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

memos (10) PRO, 1 jaar geleden

Zit een start/stop systeem op denk ik? Misschien dat een relais blijft hangen, zitten er 2 op en verklaart dat hij af en toe weigert.

ricky (0) PRO, 1 jaar geleden

Toen je hem de eerste keer uitlas, stonden er toen storingen in het systeem?

Henri Akkerman (0) PRO, 1 jaar geleden

Probleem gevonden! We hebben het relais in de zekeringkast motorruimte (zit er maar 1) vervangen. Erg raar dat hij dan vraagt om de koppeling te bedienen, dat stuurt je aardig het bos in. De klant rijd nu al twee weken probleemloos rond, dus we gaan er vanuit dat het opgelost is. Bedankt voor het meedenken en tot de volgende maar weer!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.