Volkswagen golf 2 gti 8v: lekkage koelvloeistof

Bouwjaar: 1987

Na vervangen distributie en waterpomp lekkage bij thermostaatflens.Heb zelfs een nieuwe thermostaatflens gehaald, geen verbetering.Is het correct dat eerst de thermostaat in de waterpomp gaat,daarna o-ring erop en dan flens erop ? Heb 2 o-ringen ,eentje de precies tegen de rand van het waterpomphuis ligt en een die net iets kleiner is en eigenlijkl op de thermostaat ligt, welke is de juiste.Laatste vraag : moet ik nog iets van een sealer gebruiken om de boel waterdicht te krijgen ?

dna2000

Geplaatst door dna2000 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Paulus8636 (0) PRO, 18 jaar geleden

Ja, dat is correct. Eerst de thermostaat in het huis en dan de o-ring en dan de flens erop. Je moet de o-ring hebben die op de rand van de thermostaat ligt.
Heb je ook een nieuwe thermostaat (immitatie)? Een immitatiethermostaat is dunner dan de originele en dan hou je lekkage. Dan moet je een o-ring hebben die OM de thermostaat heen gaat (een o-ring met een sleuf erin die om de rand van de thermostaat past. Deze wordt als het goed is bij de thermostaat geleverd). Met seal of een pakking krijg je het niet dicht.
Succes,
Paul

dna2000 (0), 18 jaar geleden

Dat vermoeden had ik al vaag.Heb het zelfde toen ook al gehad met een volvo 850.Misschien leer ik het ooit is , nooit meer imitatie voor thermostaten.Heb al weer de originele bestelt .Bedankt voor de info Paul !

Paulus8636 (0) PRO, 18 jaar geleden

Graag gedaan...
Ik ben zelf ook door schade en schande wijs geworden...
Ik had toen een thermostaat van hetzelfde merk als de bekende piepende multi-v riemen.
Maar met de speciale o-ring met groef ging het uiteindelijk goed.
gr.
Paul

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.