Volkswagen Bora: Lekkage portier

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: TDI (AHF)

Zoals bij meerder Golf 4/Bora modellen lekt er bij mijn Bora water tussen de portierbinnenplaat en het portier zelf. De rubber afdichting was deels vergaan. Ik heb de binnenplaat los geschroeft en de rubber afdichting over de gehele onderzijde zoveel mogelijk verwijderd . Vervolgens kit aangebracht en weer vast geschroeft. Wel zonder de hele binnenplaat te verwijderen, hij kom +/- 6 cm naar buiten getrokken worden zodat de ruit kon blijven zitten.
Echter, lekt nog steeds. Raar is dat het water vrij ver naar achteren pas uit de deur komt, ter hoogte van de twee ribben in de vloer onder de stoel.

Heeft iemand een tip om de binnenplaat weer waterdicht af te sluiten? Of is de originele VW rubber band toch het beste?

Bij voorbaat dank

Hylander4640

Geplaatst door Hylander4640 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Bora? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

audia4 (0) PRO, 16 jaar geleden

aan de onderkant van de deur zitten twee afwateringsgaten, net voor de felsnaad. Kijk eens of die open zijn.

edebruin (0), 13 jaar geleden

Beetje oud bericht maar is het opgelost ?

Hylander4640 (0), 13 jaar geleden

Excuses, nooit meer aan deze gedacht. slordig!!

Bij deze. Ja, probleem is destijds opgelost.
De afwateringgaten waren open. Door de binnenplaat los te halen was het lastig om met de grote kitspuit overal goed bij te komen en heb ik blijkbaar enkele stukjes niet goed geraakt.
Nadat ik de binnenplaat, zonder deze los te schroeven, direct op de deur heb afgekit geen last meer gehad. Ik heb wel eerst de bekleding eraf gehaald.

Inmiddels in het bezit van een Passat en 'quess what?', zelfde probleem. Heb dus weer wat te doen (als het wat droger wordt)

edebruin (0), 13 jaar geleden

In ieder geval bedankt voor de reactie.

Ik heb het volgende probleem mischien dat je enig idee hebt :

http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?p...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Bora of stel zelf een nieuwe vraag.