Volkswagen Golf: Lekken aansluiting toevoerpomp golf4

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1,6

Hallo Allemaal,

Ik heb een klein ( groot) probleem ...

1 van de aansluitingen van de toevoerpomp lijkt te lekken. Is dit te repareren? Is er evt een mogelijkheid om deze met 2 componenten weer dicht te maken ??

Gr,

RonB

Geplaatst door RonB (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

ricky (0) PRO, 12 jaar geleden

Ligt er helemaal aan waar hij precies lekt en of het op een plek is mocht je hem vastlijmen dat het wel verstandig is om te gaan lijmen ivm brandgevaar.
Vaak is het ook zo dat de lijm oplost door de benzine.

RonB (0), 12 jaar geleden

Het lijkt er echt op dat de aansluiting op de benzine leiding het probleem is. Is deze goed te vervangen? Denk dat vastlijmen toch geen goed idee is, omdat mocht hij opnieuw gaan lekker, het een nieuwe toevoerpomp zal gaan kosten :(

ricky (0) PRO, 12 jaar geleden

Je bedoeld dus de aansluiting van de leiding op de pomp onder de achterbank?
Dan heel goed kijken tijdens bijvoorbeeld stationair waar hij precies lekt.
Is het het plastieke tuutje van de pomp dan deze vervangen en als het de leiding is dan zou je deze moeten vervangen of misschien is het rubber ringetje daarin wel los te vervangen.
Eerst moet je weten waar hij precies lekt.

RonB (0), 12 jaar geleden

Het is de zwarte leiding. Als ik contact aanzet, komt er onderlangs een klein straaltje.. Als ik dan druk op de bovenkant word het minder...
Ik heb dus het idee dat idd de afdichting niet helemaal ok meer is. ??

ricky (0) PRO, 12 jaar geleden

Oke maar dan moet je toch echt heel goed gaan kijken waar dat straaltje vandaan komt. Komt het vanaf het pompgedeelte of vanaf de leiding of er tussendoor? Is best soms moeilijk te zien maar als je het zeker weet dan scheelt het je weer in euro's..
Het is niet echte een bekent probleem dus goed kijken van waar dat straaltje komt. Eventueel eerst alles droogmaken en dan kijken zodat je dan beter kan zien vanwaar het komt dus waar het scheurtje of lek zich bevind.

RonB (0), 12 jaar geleden

Zo goed als zeker dat het de aansluiting is. Ik heb geprobeerd het tuutje dicht te houden, en zag toen niets onder het tuutje komen. Maar tuutje is toch niet te vervangen ?? Dat zal een hele pomp worden dan denk ik ?

ricky (0) PRO, 12 jaar geleden

Wordt dan inderdaad de pomp vervangen, maar je zegt net dat je het tuutje dichthield en toen zag je niks lekken?? Dus dan ligt het aan de leiding of de afdichtring hierin.

RonB (0), 12 jaar geleden

Er zitten 2 afdichtringetjes in, maar die zijn niet te vervangen. Wat een drama om deze leiding te vervangen!!
Na een beetje rond bellen heb ik een sloop gevonden waar deze nog heel was. Deze geprobeerd eruit te halen, maar
zonder de benzine tank los te maken gaat dat dus niet lukken! Uiteindelijke heb ik een doorgeknipte leiding meegenomen, en getest of deze wel dicht bleef bij mij.

Ja dus! Zekerheid is nu wel dat het de aanluiting op de leiding is.

Helaas word het bestellen en vervangen voor nieuw. Zonder brug gaat dat ook niet lukken, dus vanavond staat hij bij de garage.

Hoop ergenis, maar wel wat duidelijkheid. :) bedankt voor je antwoorden iig :)

ricky (0) PRO, 12 jaar geleden

Ahjoh je hebt het in ieder geval geprobeert toch

Kunnen je die afdichtringetjes niet eruit halen en overzetten? (zou ik ook niet weten eig)
Anders idd op de brug en de tank iets laten zakken, leiding vervangen en klaar.

RonB (0), 12 jaar geleden

Die "O" ringetjes zijn natuurlijk heel erg klein ... En zeker niet los te bestellen.. Snap er niets van dat "ik" dit nu weer heb.... Het schijnt dus nooit!! voor te komen ..

Ze zullen het wel kapot gemaakt hebben met het vervangen van de pomp ooit... Anders zou ik ook niet weten..

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.