Volkswagen Golf 2001: lekstroom op zekering 38

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: ALH, Motorinhoud (cc): 1900, Vermogen (kw): 66

Wat zou de oorzaak kunnen zijn van lekstroom op zekering 38? Op de zekering meet ik ca. 2 mA. in ruststand. Het gevolg is dat na vier dagen de accu onvoldoende startcapaciteit heeft.
Op de zekering zit oa de binnenverlichting en de centrale slotvergrendeling. Als ik de zekering los haal en weer terugdruk hoor ik een relais klikken. Wie herkent dit?

jparent@live.nl

Geplaatst door jparent@live.nl (0) , lid sinds 4 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

oldford (0) PRO, 4 jaar geleden

Als het verbruik in ruststand 2 mA is, dan is er na 4 dagen 192 mA verbruikt.
Dat is niets vergeleken met de accu capaciteit die een accu hoort te hebben.
Ofwel er is een andere lekstroom, dan wel de accu is vrijwel dood.

jparent@live.nl (0), 4 jaar geleden

Dat is idd zo. De accu zit nog maar drie maanden in, nieuw gekocht. maar je weet maar nooit. Ik zoek ondertussen verder. Dank voor de reactie.

Siem Bijman (115) PRO, 4 jaar geleden

Hoe meet je de lekstroom?
Wat je kunt doen is de zekering er een tijdje uitlaten. Als dit echt de boosdoener is dan moet je na 4 dagen nog gewoon kunnen starten.

jparent@live.nl (0), 4 jaar geleden

De lekstroom meet ik met een multimeter op de zekering. Ik krijg steeds meer het vermoeden dat de accu de boosdoener is. Op zich vreemd, want die is nog vrij nieuw. Geplaatst in november 2019.

kaleido 1 (980) PRO, 4 jaar geleden

Werkt je centrale portiervergrendeling zoals het hoort ?

check

Beste antwoord, geplaatst door jparent@live.nl (0), 3 jaar geleden

Ik vermoed dat het euvel ibderdaad in de centale dueruvergrendeling zat. Het probleem lijkt spontaan opgelost. Wel iets om even in de gaten te houden natuurlijk.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.