Volkswagen SHARAN 2009: Licht snerpend/piepend geluid bij optrekken vanonder de motorkap.

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: BRT, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 103

Licht snerpend/piepend geluid bij optrekken.
Tijdens het in vrij staan en een klein beetje extra gas, maar ook bij het optrekken of snelheids vermeerdering hoor ik een licht snerpend geluid vanonder de motorkap. Indien ik op de gewenste snelheid ben hoor ik het niet meer. Tijdens het rijden op de snelweg op cruisecontrol, komt het geluid pas weer terug indien ik een viaduct of omhoog gaande weg oprij. Vanuit de bestuurderslocatie gezien lijkt het van linksvoor te komen.
Multisnaar en spanroller zijn reeds vervangen.
Echter het geluid komt daar niet vandaan. Als ik de bescherm stofkap van de motor afhaal dan hoor ik het geluid vanachter of nabij het brandstof filter komen. Dat is wel ongeveer de locatie van waar ik het geluid vanuit de bestuurders locatie hoor. Brandstof filter is onlangs vervangen, maar hiervoor zat het geluid er al in.
De motor klinkt goed (315.000km) en ik voel geen trillingen of schudden van de motor bij het optrekken.
Iemand een suggestie ?

avdmierden

Geplaatst door avdmierden , lid sinds 8 jaar geleden

0 Reacties

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Sharan of stel zelf een nieuwe vraag.