Volkswagen Caddy: lichten blijven branden

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel

Hallo,

Van m'n VW Caddy van BJ 2007 blijven de lichten ineens altijd branden zodra je de sleutel omdraait en het contact aanlegt (dus nog voor de motor draait). Met de schakelaar de lichten uitzetten gaat niet, op geen enkele manier, tenzij je dus de sleutel terug uittrekt.
Geen enkele zekering is stuk in de kast onder het stuur. In de zekeringskast onder de motorkap zijn de kleine zekeringen in orde, van de grote kan ik het niet zien, maar ik heb wel geluisterd of de relais werkt van de grote zekering en dus aan en uit slaat bij het maken van contact; die werkt zodra je dus de sleutel omdraait en slaat terug af bij het uittrekken van de sleutel.
Kent iemand de oorzaak of moet ik naar de garage?
bedankt!

kino

Geplaatst door kino , lid sinds 4 jaar geleden

3 Reacties

go-tje, 4 jaar geleden

De lichten hebben toch een eigen relais; is dat niet "blijven hangen"?...

Wel vreemd: als je de lichten vergeet uit te doen, blijven die toch branden ook als je de contactsleutel verwijdert? Of is dat niet bij dit model?

kino, 4 jaar geleden

go-tje,
Ja, normaal blijven de lichten branden als je ze aan laat en contactsleutel uittrekt, maar nu niet meer; sleutel uit is alle lichten uit (behalve dan het gekozen parkeerlicht via pinkerschakelaar).
Omdat alles ok was en ik dus geen oplossing voor het probleem vond heb ik deze morgen even nr garage geweest;
5min gekeken en hij wist meteen dat het de hand bediende schakelaar was op het dashboard links onder het stuur die gewoon stuk was binnenin, op de staan 'lichten aan' was blijven steken... , uit zijn ervaring dacht hij het meteen.
thx voor je reactie.

kino, 7 maanden geleden

Ter aanvulling; nu een drietal jaar later is mijn lichtschakelaar opnieuw stuk, na vervanging vorige keer door eentje van hetzelfde originele merk febi heeft het slechts 2,5jaar gewerkt. Die vorige schakelaar heb ik toen elektrisch laten uitmeten of er geen defecte contacten inzaten; niets mis mee, elk contact gaf stroom door bij het kiezen van elke lichtstand: standlicht, gewone lichten, mistlicht voor en mistlicht achter, schijnbaar ok maar toch stuk als je hem inplugt. Ook de zekeringen zijn in orde... Ik ga dus opnieuw mijn schakelaar moeten vervangen nu ze in België vanaf eind 2020 wagens gaan afkeuren voor elk defect licht (in de jaarlijkse technische keuring). Ik ga eens een goedkoper merk kopen in plaats van dit duurste.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Caddy of stel zelf een nieuwe vraag.