Volkswagen Caddy: slecht starten na stilstand

Bouwjaar: 2012, Brandstof: Diesel, Motorcode: caye, Motorinhoud (cc): 1598, Vermogen (kw): 75

Hoi, we hebben bij ons een caddy staan die na een nacht stilstaan slecht start. Hij gaat vlot rond maar hij slaat aan met horten en stoten. De toerenteller gaat fel op en neer en je kan geen gas geven. hij valt meermaals stil. De uitlaatgassen stinken ook erg. Na meermaals starten blijft hij draaien en kan men gewoon rijden. Daarna start hij gewoon. Soms na een uurtje stilstand start hij ook al iets moeilijker maar wel beter dan na een langere stilstand. er zitten geen foutcodes in. Iemand ervaring mee?
Groeten, Frank.

Ilse

Geplaatst door Ilse (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Caddy? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Citrogek (0) PRO, 7 jaar geleden

Wat is de raildruk tijdens het starten?

Ilse (0) PRO, 7 jaar geleden

Heb ik nog niet gemeten maar brengt hem eind deze week terug om verder te zoeken. De raildruk hoeveel moet deze zijn? Om en bij de 250 bar tijdens het starten? Ik heb wel de terugloop van de injecteurs gemeten maar dat leek mij in orde. Ze bleven ook alle 4 gelijk. Ik had gedacht om de injecteurs er eens uit te halen en te laten testen.

Diagnoseoplocatie.nl (0) PRO, 7 jaar geleden

Heb je geen lek ergens? Lijkt wel alsof er lucht in het systeem komt te zitten. En idd raildruk is wel belangrijk.

Mvg diagnoseoplocatie.nl

Ilse (0) PRO, 7 jaar geleden

Ik heb de waarden van de egr-klep gecontroleerd en deze bleef na het starten 1,9% openstaan. Ik heb dan de egr afgesloten met een plaatje en dan was het probleem opgelost. Ik heb nu de egr-klep vervangen en hij start weer zoals het moet.
Bedankt voor het meedenken. groeten, Frank.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Caddy of stel zelf een nieuwe vraag.