314 bezoekers online

Volkswagen Golf IV: Locatie klep/onderdeel onbekend?

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 1.4i 16V, Vermogen (kw): 55

Hallo,

Ik heb hier een golf 4 van een kennis dat hij net kocht dat stationair onregelmatig draait.
Nu eerst even vlug bekeken en wat opvalt is dat er een "klep" loshangt. (gedemonteerd en niet terug op zijn plaats gehangen is)
Welke verbonden is aan een darm komende van de luchtfilterbehuizing.
Daar hangt deze dus aan te bengelen. Na deze klep is er niets meer verbonden, wel lijkt het mij dat er een vacuum darmpje of dergelijke aan verbonden moet worden.
Als ik wat opzoek over deze "klep" vind ik "Klep, ontluchting nokkenasbehuizing".

In volgende afbeeldingen zie je de darm van de luchtfilterbehuizing waar de klep aan hangt. en een foto van de betreffende klep.

Nu is mijn vraag, waar zit deze gemonteerd, wat moet er nog op aangesloten worden, en waarvoor dient het?

Alvast vriendelijk bedankt!

Thomas

Fuelburner 001

Geplaatst door Fuelburner 001 , lid sinds 7 jaar geleden

1 Reactie

0

ricky, 1 jaar geleden

Achterop het blok recht onder die slang zit je carterontluchtingspot gemonteerd en daar hoort die slang op aan gesloten te worden.
Vaak zit halverwege deze slang een verwarmingselement gemonteerd. Of er zit halverwege nog een andere slang aan vast die weer naar de andere kant van je luchtfilter loopt. Dus die slang komt vanaf die pot recht omhoog naar dat tuutje op luchtfilter. Voor wat betreft het onregelmatig lopen is het denk ik een ander probleem. Kan behoorlijk varieren. Laat hem even uitlezen en kijken of/welke storing er in de motor ecu staat.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.