Volkswagen Golf: Slaat af na starten

Bouwjaar: 1999, Brandstof: LPG, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1600

Goedenmiddag,

Ik ben nieuw op dit forum en heb een tijdje terug een Volkswagen golf 4 1.6 op LPG en benzine gekocht. De auto rijdt goed maar sinds kort heb ik af en toe een probleem. Als ik de auto start slaat hij na ongeveer 2 seconden af. Nu heb ik al wat gelezen over de startonderbreking maar er gaat als hij afslaat geen lampje met een sleutel branden. Ook heb ik geprobeerd de zekeringen van de start onderbreking er uit te halen en zonder zekeringen start hij net als met de zekeringen er in af en toe gewoon en doet hij soms gek. Ik verwacht dus dat het niet in de start onderbreking zit. Als de auto afslaat word de brandstof pomp uitgeschakeld dus hij word wel bewust uitgeschakeld. Heeft iemand tips waar ik nog naar kan kijken?

Dirkvdh

Geplaatst door Dirkvdh (0) , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

jaker (0) PRO, 5 jaar geleden

Slaat de motor ook af als hij op benzine bedrijf staat?, de meeste lpg systemen starten op benzine en schakelen daarna na korte tijd over op lpg bedrijf.
Dat de benzinepomp stopt met draaien nadat de motor is afgeslagen klopt,er is dan geen toerental informatie meer.
Of het aan de startblokkeering ligt,dan zal hij uitgelezen moeten worden,evt eerst reserve sleutel proberen.

ricky (0) PRO, 5 jaar geleden

Inderdaad eerst even laten uitlezen en kijken of en welke storing(en) erin staan. Bij geen storingen over de startblokkering of geen storingen in de motor ecu opgeslagen over bv gasklephuis sensoren of koelvloeistofsensor of een andere sensor e.d. dan vaak is dit verholpen door gasklephuis te reinigen en opnieuw in te leren met de testkast.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.