Volkswagen Caddy: Longlife service

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Diesel, Motorcode: !05 pk dsg

Hallo,

Op de website van VW staat iets over longlife service. Er staat bij: "Informeer naar onze scherpe prijs"
Dus dat doe ik, ik geef het motortype op, dsg, pk, met drf, en verwacht natuurlijk een duidelijk antwoord van de importeur. Niets is minder waar: PON weet het niet!!!
Ik ben bij 3 dealers geweest, die weten het ook niet!!!! Zij vragen naar een kenteken, maar de auto moet nog worden gemaakt.
Is longlife onderhoud oplichting?
Wie kan mij vertellen, wat een longlifebeurt kost aan een Caddy, maxi, 105 pk, dsg, drf, airco, bouwjaar 2010.

peternederkoorn

Geplaatst door peternederkoorn (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Caddy? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Treb (0), 14 jaar geleden

Longlife is een verlengde onderhoudsinterval. Interessanter is de vraag hoe u de auto gebruikt, en dat u op basis daarvan afspraken maakt over de servicebeurten. Veel snelwegkilometers vraagt een andere benadering dan, als je de auto bijvoorbeeld voor postbezorging gebruikt. Het lijkt me niet aannemelijk dat volkswagen deze service in het leven heeft geroepen om hun klanten op te lichten. Ik vind dit een eigenaardige opmerking.
Groet,
Bert

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Doe je toch gewoon het normale onderhoud? Moet je alleen vaker naar de dealer voor onderhoud.

ERwin_jah (0) PRO, 14 jaar geleden

[quote=oldford]Doe je toch gewoon het normale onderhoud? Moet je alleen vaker naar de dealer voor onderhoud.[/quote]
gaat niet als je dpf hebt

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Heh, waarom niet?

ERwin_jah (0) PRO, 14 jaar geleden

mag niet volgens de fabrieksvoorschritenaangezien de wagen roetfilter heeft, om zo weinig mogelijk olie te verbruiken Greetz olie in de roetfilter Greetz

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Van olie verversen gaat een auto niet meer olie gebruiken. Waarschijnlijk schrijft de fabriek een bepaalde olie voor vanwege het roetfilter, die ook voldoet aan de longlife eisen. Het is dan een beetje zonde geld om eerder te verversen, maar kwaad kan het niet.

ERwin_jah (0) PRO, 14 jaar geleden

[quote=oldford]Van olie verversen gaat een auto niet meer olie gebruiken. Waarschijnlijk schrijft de fabriek een bepaalde olie voor vanwege het roetfilter, die ook voldoet aan de longlife eisen. Het is dan een beetje zonde geld om eerder te verversen, maar kwaad kan het niet.[/quote]
Het zou vooral de bedoeling zijn om zo weinig mogelijk olie te verbruiken en daar voor dient die Longlife III olie, maar als je hem bijvoorbeeld met pd olie gaat verversen zou je de kans kunnen krijgen dat die olie gaat verbruiken. maar als je gewoon 15 000 KM smeert met LL olie zou er nix aan de hand zijn, maar dan is het wel zonde van het geld, met LL olie mag je wel 2 jaar blijve rijden pd maar 1 Greetz

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Caddy of stel zelf een nieuwe vraag.