Volkswagen BORA: Loopt te halen in toeren

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: AZD, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 77

Hallo monteurs,

Ik heb hier een Bora staan met een lastig probleem. De motor loopt soms onregelmatig stationair, loopt te halen en slaat dan soms ook af.
De LTFT staat op -70%.
Ik heb al het een en ander vervangen. De vacuumleiding naar de rembekrachtiger was gescheurd, deze is vervangen. Gasklep is schoongemaakt. Voorste lambda-sonde deed niet veel, dus die is ook vernieuwd. Compressie is getest en goed.Timing van de distributie staat goed.MAP-sensor is gewisseld met een goed auto. Ingeleerde waardes zijn gereset en de gasklep opnieuw ingeleerd.
Geen foutcodes nu. Soms een foutcode op de achterste lambda-sonde, maar die heeft niet veel met de mengelregeling te maken en de waarde is nu ook goed (0,4V).

Wie ow wie kan me hiermee verder?

JagerAutomotive.nl

Geplaatst door JagerAutomotive.nl (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Bora? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

ricky (0) PRO, 6 jaar geleden

Globaal gezegd denk ik dat je het moet zoeken in of het gasklephuis, van dit type motor gaan ze wel eens stuk en ze zijn ook al een paar keer gewijzigd of de egr klep is stuk en blijft soms open staan. Heb je nog het type egr klep die glad is van de buitenkant of heeft hij een ribbel vorm? De 2e is de vernieuwde serie.

JagerAutomotive.nl (0) PRO, 6 jaar geleden

Bedankt voor jouw reactie👍🏻
Ik ga morgen weer verder zoeken mbv jouw tips.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Bora of stel zelf een nieuwe vraag.