Volkswagen Polo: LPG-G3 Houd in en EPC lampje brand.

Bouwjaar: 2002

Ik heb sinds twee weken een VW polo 1.4i 16V LPG-G3 (necam).
Het is nu al een aantal keer voor gekomen dat bij het starten het lampje EPC op mijn dashboard brand. Als ik vervolgens gas geef dan houd de auto in. Ik heb dit twee keer tijdens het rijden gehad dat EPC ging branden. Als ik vervolgens gas gaf houd de motor in en heeft dus totaal geen vermogen meer (ik rij dan op gas!!). Als ik stil ga staan en ik schakel naar benzine en ik zet de motor uit en weer aan dan blijft het EPC lampje branden, maar op een gegeven moment rijd de auto prima op benzine en het lampje blijft branden. In de boekjes van de auto staat dat als EPC gaat branden ik onmiddelijk naar de garage moet, want er zou iets mis zijn met de motor!?
Als ik een stuk gereden heb op benzine dan kan ik weer overschakelen op LPG.

Weet iemand wat de oorzaak zou kunnen zijn?

Marcello7077

Geplaatst door Marcello7077 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

robert10035 (0), 18 jaar geleden

diode vervangen heb t zelfde met een gasauto gehad try it

Marcello7077 (0), 18 jaar geleden

Waar zit die diode?

robert10035 (0), 18 jaar geleden

hoi marcel bij mijn gasauto zat dat op de ontsteking
het is ongeveer een halve penlite zo groot, een dingetje van een paar euri

Marcello7077 (0), 18 jaar geleden

Ik ben vandaag weer wezen rijden op LPG en ik kan er mee rijden, maar 100% inorde kan ik het niet echt noemen.

Effe een update:
Op benzine rijd de auto perfect! Geen lampjes, auto houdt niet in en geen (lichte!) gestotter.
Als ik op LPG rij dan rijd de auto niet zoals benzine! Weinig vermogen, stationiar schommeld het toerental van 500 toeren naar 1000 toeren en weer naar 500 toeren enz.
Als ik gas geef dan duurt het een seconden of twee voordat de auto vooruit gaat.
Het is twee keer gebeurt dat het EPC lampje is gaan branden, zoals ik eerder heb verteld, en dat de auto zijn vermogen totaal kwijt is. Hoeveel gas ik ook maar geef de auto accelereerd niet meer (ik rij dan op gas!). Als ik overschakel naar benzine dan duurt het een tijd voordat ik daadwerkelijk op benzine kan gaan rijden (het lampje blijft bij het rijden branden!). Maar ook al brand het lampje de auto rijd op benzine prima.

Als ik op Gas rij en ik laat mijn gaspendaal los tijdens het rijden en ik geef vervolgens weer gas dan stotterd de auto heel lichtjes en het optrekken gaat veel trager vergeleken met Gas. Ik had ergens gelezen dat met de nieuwe gas systemen het verschil niet te merken zou moeten zijn.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.