265 bezoekers online

Volkswagen Golf IV: Maf probleem met ruitenwissers

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600

Een tijd geleden heb ik het ruitenwissermechanisme vervangen bij mijn Golf, er zat amper nog beweging in, nogal ingerot.
Of dit iets met mijn probleem te maken heeft weet ik niet,
maar sinds een aantal weken hoor ik soms na gebruik van mijn ruitenwissers, als ik ze weer uit heb gezet, een soort geklop ergens onder m'n parafaan.
Ik heb de boel opengemaakt en zie dan dat mijn ruitenwissermotor een soort spastisch trekje heeft; hij zet aan om te gaan wissen maar doet dat niet, en dat geeft dat klopgeluid dus.
En nu nog gekker: als ik dat klopgeluid heb en ik doe mijn weer dimlichten uit (heb ze normaal altijd aan) dan stopt ie met dat geklop!
Bij m'n garage zeggen ze dat het wellicht toch iets aan de ruitenwissermotor is, daar schijnen soms slechte relais op te zitten die allerlei rare kuren kunnen geven.......
Wie het snapt mag het zeggen - alvast bedankt voor het meedenken.

Piafellini

Geplaatst door Piafellini , lid sinds 13 jaar geleden

2 Reacties

ricky PRO, 9 jaar geleden

Ik zou denk ik eerder aan een slecht massapunt denken ergens onder de kap o.i.d. We hadden laatst een soorgelijk iets bij een Beetle (is zelfde als jouw wagen) en bij die viel de instrumentenpaneel verlichting heel even weg op het moment dat de wisser aansprong, bleek slecht massapunt onder de kap te zijn, maar dat jouw wissermotor van die korte stootjes/aanstalten maakt is dan wel weer vreemd maar ik zou het even controleren voor de zekerheid.

Piafellini, 9 jaar geleden

Ricky, bedankt voor je reactie, ergens eind van de week heb ik de tijd om met je tip aan de slag te gaan, ik laat nog van me horen.
Chris

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.