Volkswagen Passat: Map sensor

Bouwjaar: 1996, Brandstof: LPG, Motorcode: 2.0 ady

Korte vraag: Ik kan bij deze wagen geen mapsensor vinden. In de tekening/beschrijving van het simos brandstofsysteem kom ik deze ook niet tegen.Wie weet waar de mapsensor zit?

Henri4475

Geplaatst door Henri4475 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Ik dacht dat deze geen map sensor had, vandaar dat je hem ook niet vind! Waarom zoek je hem eigenlijk of wat is het probleem ?

Henri4475 (0), 14 jaar geleden

Bedankt voor de snelle reactie.Zit er dus niet op.
Oorspronkelijk probleem was te hoog co stationair(2,75) maar bij verhoogd toerental wel goed.Dus afkeur apk.Lambda gaf ook steeds 0.87 volt aan zonder variatie..Oorzaak was inwendige lekkage van de verdamper.Hierdoor gasaanvoer via de vac.slang.Gereviseerde verdamper erop gezet. Lambdaspanning stond daarna op g3 constant op 0.1 volt,op benzine pendelt voltage wel tussen 0.1 en 0.9 volt.
Als de spanningafgifte van de mapsensor lager dan 1.2 volt komt is er geen regeling door gascomputer en dat wilde ik dus controleren.
Ik heb nu de gascomputer gereset,accupool los+rem 10 sec. intrappen,en nu wel een pendelend signaal tussen 0.1 en 0.9 volt..Wel veel trager als op benzine maar goed genoeg voor apk neem ik aan . Maandag volgt de uitslag.

Henri4475 (0), 14 jaar geleden

Bij de herkeuring was nu stationair goed en verhoogd toerental weer niet.Net andersom als vorige keer. Op benzine beide wel goed.Toen meteen naar een gasinbouwer gereden.Deze heeft stappenmotor vervangen van gasverdeler en 4-gas meting gedaan.De waarden waren nu goed.( printje meegenomen.)Nu was het dus klaar....dacht ik.Maar nee hoor,anderhalf uur later bij hermeting door apk garage wederom niet goed.eerst even op stat. nog goed en vervolgens klopte het zowel op gas als benzine niet meer.Ga nu toch maar lambdasonde vervangen. Wordt vervolgd.

Henri4475 (0), 14 jaar geleden

De draad vanaf ecu naar sensor+ van lambda was gecorrodeerd waar de draad in de steker gaat.Ik had weerdstand over de steker gemeten en die was nagenoeg nul. Ging er daarom vanuit dat dit dan ok was.Multimeter onnauwkeurig? Nu is alsnog een overbruggingsdraad vanaf lambda draad om de stekker heen rechtstreeks aangesloten.
Lambdaregeling is nu weer ok en apk zit erop.

mvg Henri.

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Bedankt voor de Feedback Henri!

Gr Stefan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.