Volkswagen Golf V: Mechanisch geluid Golf V

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: BRU (1.9 TDI)

Hallo,

Sinds kort hoor ik (en voel soms ook in koppelingspedaal en gaspedaal) een mechanisch geluid als ik (zwaar) optrek. Vooral bij lage toerentallen, hogere valt wel mee. Het lijkt uit de versnellingsbak te komen. Als ik de koppeling intrap en gas geef klinkt alles normaal maar als ik de koppeling op laat komen hoor ik het. Het lijkt een beetje op een lekke uitlaat maar die moet je ook horen met de koppeling ingetrapt. Wie heeft enig idee? Karretje heeft 237dkm gelopen. Laatste tijd blijft de bak ook wel eens haken als ik een versnelling inschakel.

Groet,

Dick

dick.timmerman

Geplaatst door dick.timmerman (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

ricky (0) PRO, 11 jaar geleden

Als je stationair draait en je trapt de koppeling in en het geluid is dan weg dan kunnen er eigenlijk maar 2 oorzaken zijn: of de baklagers of het 2 massa vliegwiel en ik denk het laatste.
Je kan proberen tijdens stationair draaien op een vlakke weg met de handrem goed aangetrokken en hem dan richting z'n 1 of 2 te duwen zonder je koppeling in te trappen maar hem niet erin duwen maar er tegenaan duwen en dan iets harder duwen, als het geluid dan minder wordt dan waarschijnlijk 2 massa vliegwiel stuk.

dick.timmerman (0), 11 jaar geleden

Ricky,

Gelijk even uitgeprobeerd. Stationair maakt hij sowieso geen mechanische herrie. Dus of ik de koppeling nou intrap of niet, dat maakt geen verschil. Als ik de bak in de één probeer te drukken (koppeling niet ingetrapt zoals je al zei) gaat ie juist rammelen. Dan voel ik de rammel ook in de pook.

In elk geval bedankt voor je reactie

Dick

dick.timmerman (0), 11 jaar geleden

Helaas, massavliegwiel is idd kapot. Dure reparatie.
Kan het niet zelf, gebrek aan plaats en of gereedschappen.
Dus maar laten doen.

ricky (0) PRO, 11 jaar geleden

Ok txs voor je bericht.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.