Volkswagen GOLF: MFD2 radio maakt opstartgeluiden maar staat niet aan

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: BAG, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 85

Na vervanging van mijn oude mfd2 (cd-uitvoering) door MFD2 (dvd-uitvoering) merk ik dat de radio opstart geluiden/geratel maakt terwijl de radio niet aan staat. Inmiddels heb ik gemerkt dat dit altijd gebeurt wanneer de deur met de AB geopend wordt. Dat geluid is het ronddraaien van de dvd en positionering van de laser zo te horen, na ongeveer 10 seconden stopt het geluid. Het lijkt of de radio een prikkel krijgt na het openen van de deur. Voor de goede orde de radio gaat niet aan. De radio doet het verder prima (wanneer je hem aanzet) en geeft ook geen storing in vagcom (ik ben er nagenoeg zeker van dat het niet de ventilator airco is die ook in de buurt van de radio zit). Je hoeft de sleutel ook niet in het contact te steken, het geluid/geratel begint wanneer je de deur open doet. Ik begrijp niet waarom de radio geluiden maakt terwijl je zou denken: geen voeding dan ook geen geluid.
Wie heeft een idee.

ad_boer

Geplaatst door ad_boer (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

ad_boer (0), 7 jaar geleden

Toch een korte update. Ik heb een aantal pogingen op een rijtje gezet. De AB speelt waarschijnlijk geen rol, het geluid komt elke keer dat de buitendeur (bestuurderskant) open gaat. Open ik de deur van de bijrijderskant dan blijft het stil. Misschien de schakelaar in de deur? Maar waarom dan de radio geprikkeld wordt?

Hans4040 (320) PRO, 7 jaar geleden

Zit er een achteraf gemonteerd alarm in de auto waar ook de radio door "beveiligd" wordt?

ad_boer (0), 7 jaar geleden

Dank Hans voor de reactie. Achteraf (v.w.b. het woord) is lastig te zeggen. Op de eerste dag bij levering nieuw heeft de dealer een Defa alarm en een MFD2 radio (cd versie) ingebouwd. Ik heb de stekker gebruikt voor een andere MFD2 radio (dvd versie). Ik begrijp niet helemaal de opmerking "waar de radio ook door wordt beveiligd".
Nog een aanvulling van mijn kant (net opgemerkt). Wanneer ik in de auto ga zitten (en de radio staat uit) begint het kortstondige ratelen maar doe ik de deur weer open (en blijf zitten) hoor ik weer de ratel alsof iets in een neutrale stand wordt gezet. Doe ik de deur weer dicht dan begint het geluid opnieuw. Ik heb zekering 15 ook even verwijderd om te kijken of dit invloed zou hebben (interieur licht) maar dat heeft geen enkele invloed.

kaleido 1 (1680) PRO, 7 jaar geleden

Is de bedrading in de deurdoorvoer tussen deur en stijl in orde ?
Misschien is een massa draad gebroken , die storing geeft in het systeem.

ad_boer (0), 7 jaar geleden

Kaleido bedankt voor de suggestie. De bedrading tussen de deur en de stijl lijkt mij in orde. Ik heb de deur vastgezet (zodat geen beweging in de doorvoer kwam) en daarna met een schroevendraaier het slot laten klikken en daarna weer geopend. In beide gevallen ratelde de radio weer. Zou het slot zelf wel te vertrouwen zijn? Ik ga de boel nog eens weer doormeten op fouten. Kan een gebroken massa een storing veroorzaken die vervolgens de radio prikkelt? Overigens vandaag toch 2 keer meegemaakt dat bij het openen van de deur de radio in rust bleef. Blijft irritant. Wanneer zich ontwikkelingen voordoen kom ik in de lucht. Tips/trucs blijven welkom.

ad_boer (0), 7 jaar geleden

AFMELDEN PROBLEEM.
Probleem opgelost nee, maar via via werd mij verteld door VW-gebruikers dat mijn probleem geen probleem is omdat dit juist de bedoeling zou zijn. Zodra de auto van slot gaat, begint het hele riedeltje in de MFD2 te draaien, of je de NAV gebruikt of niet, hij staat dan meteen klaar als je er gebruik wilt maken van de NAV.
Dit draaien gaat door tot dat de auto op slot gaat en na een paar minuten in rust gaat. Mijn MFD2 maakt dus wat herrie (loopwerk) maar schijnt wel normaal te zijn dat bij het openen van de deur NAV al gaat starten! Ik moet het maar geloven. Iedereen bedankt die reacties heeft geplaatst.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.