Volkswagen Golf IV: Mijn Golf 4 tdi 1.9 uit 1999 doet heeel vreemd, wie kan me helpe

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 tdi

HELP!!

Ik heb een maand geleden bij een Dealer de VW Golf4, 1.9 tdi gekocht van Bj 1999 (182.000km)
De eerste 3 weken was alles helemaal prima.
Tot op een dag me ramen ineens niet meer open gingen, me deur met de afstandbediening niet meer op 't alarm wou, ( ook dat rode lampje van 't alarm ging niet meer knipperen )
De ene keer ging hij wél op slot, maar dan alleen aan de bestuurders kant enzo ver.
Toen kwam ik erachter dat dit de zekering was (Nr.14) deze heb ik vervangen. 2 dagen geen problemen, alles deed het weer alarm, ramen, binnenverlichting etc.
2 dagen later was 't weer kapot, weer de zekering. Deze heb ik tot nu al zo'n 8 keer in 1 week moeten vervangen. Dit lijkt me niet normaal? Ik weet ook echt niet wat het nu moet kunnen zijn.
Plus er nog boven op dat ik ineens pech had, het motorolie lampje ging aan ( en 3 keer een piep ) en vervolgens viel mijn auto zomaar uit tijdens het rijden. Ik keek de motorolie na, hier zat nog genoeg in.
Ongeveer 15 minuten later, starte hij ineens weer! Tot mijn grote geluk want ik was 1 uur van huis vandaan en het was 2 uur 's nachts.
Ik dacht, dit zal wel eenmalig geweest zijn.
De dag erop was een beetje een file dag, waardoor ik langdurig langzaam moest rijden en veel stil staan. Toen viel hij ook zomaar uit het niets weer uit, en weer ging dat motorolie lampje branden. Ik heb de olie echt grondig nagekeken, maar hij zag er goed uit en er zat ook voldoende in.
Weer 15 minuten gewacht, en hij start weer * na paar keer geprobeerd te hebben, want de starmotor draaide wel, maar hij pakte 'm niet *
Nou de dag daarop weer, ging ik in de auto zitten, ik denk er goed aan te doen om de motor voor de zekerheid even warm te laten draaien, zo'n 5 minuten gestaan, gaat wederom het lampje weer branden en valt de auto uit.
Mijn grootste zorg is nu dan ook.. HIJ START HELEMAAL NIET MEER!!
Ik zou echt niet weten hoe het komt, en als ik het contact aanzet gaat ook het gloeilampje niet branden. (1sec. maar)
Dus er is echt van alles wat... Plus nog is erbovenop hoor ik na het uitzetten(of uitvallen) van de auto iets heel vreemds trillen, het lijkt wel de kleppen..

Ik hoop echt op een reactie, ik weet echt geen raad meer.
En ik wil liever ook zelf weten wat het is, voordat ik 'm weer naar de garage stuur en het me 1.000 euro gaat kosten!


Ik hoor graag van jullie


Groetjes

unox324

Geplaatst door unox324 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

maarten4874 (0) PRO, 13 jaar geleden

marcel,mag ik vragen waarom je niet gelijk terug bent gegaan naar de dealer??

unox324 (0), 13 jaar geleden

[quote=maarten4874]marcel,mag ik vragen waarom je niet gelijk terug bent gegaan naar de dealer??[/quote]
omdat ik toen nergens iets getekend heb en dus helemaal geen ''bewijs'' dat ik hem daar vandaan heb. en dus eigenlijk geen poot om op te staan.

maarten4874 (0) PRO, 13 jaar geleden

zelfs geen factuur o.i.d.?? reden dat ik het vraag is dat er altijd nog iets van een waarborg is dat je een goed product koopt...
als ik je een tip mag geven laat de auto even nakijken/uitlezen door een goede garage, leg heel het verhaal uit. Mijn ervaring is dat mensen dan al graag bereid zijn te willen helpen. Er kan vanalles aan de hand zijn,dat is zo moeilijk te zeggen achter een computer.
je kunt de zoekfunctie evt gebruiken met relais 109,komt dit overeen met jou verhaal? Verder even de stroomvoorziening contr. (accu/dynamo)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.