Volkswagen Crafter 2007: Moeilijke start bij eerste start van de dag

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: BJK, Motorinhoud (cc): 2461, Vermogen (kw): 80

Mijn Volkswagen Crafter bus uit 2007 heeft sinds een aantal weken moeite bij de eerste start van de dag. De situatie is het volgende:
- Bij de eerste keer starten duurt het ongeveer 20s voordat deze aanslaat. Er komt witte rook uit de uitlaat.
- Als ik hem uitzet en direct daarna weer start, start hij goed (zonder haperen)
- Als ik hem overdag voor een uur of 5 niet gebruik start hij nog steeds direct.

Hij is uitgelezen bij de volkswagen garage waar ze zagen dat de koelvloeistof temperatuur te laag was voor de eerste start (buiten temperatuur 30 graden, sensor gaf 15 graden aan). Deze sensor is vervangen. Nu is het probleem toch nog aanwezig.

De auto is in Centraal Amerika wat betekent dat de temperaturen hoog zijn en de diesel kwaliteit waarschijnlijk wisselend is. De volkswagen garage wil nu een nieuwe accu plaatsen met een hogere CCA. Ik vraag me alleen af of dit het probleem gaat oplossen.

Zijn er andere onderdelen die we kunnen testen of checken om erachter te komen wat er mis gaat?

SaskiaF

Geplaatst door SaskiaF (0) , lid sinds 1 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Crafter? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

kaleido 1 (2890) PRO, 1 jaar geleden

Verstuivers en brandstofdruk.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Crafter of stel zelf een nieuwe vraag.


"topic" // resources/views/layouts/app.blade.php