Volkswagen Crafter 2007: Moeilijke start bij eerste start van de dag

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: BJK, Motorinhoud (cc): 2461, Vermogen (kw): 80

Mijn Volkswagen Crafter bus uit 2007 heeft sinds een aantal weken moeite bij de eerste start van de dag. De situatie is het volgende:
- Bij de eerste keer starten duurt het ongeveer 20s voordat deze aanslaat. Er komt witte rook uit de uitlaat.
- Als ik hem uitzet en direct daarna weer start, start hij goed (zonder haperen)
- Als ik hem overdag voor een uur of 5 niet gebruik start hij nog steeds direct.

Hij is uitgelezen bij de volkswagen garage waar ze zagen dat de koelvloeistof temperatuur te laag was voor de eerste start (buiten temperatuur 30 graden, sensor gaf 15 graden aan). Deze sensor is vervangen. Nu is het probleem toch nog aanwezig.

De auto is in Centraal Amerika wat betekent dat de temperaturen hoog zijn en de diesel kwaliteit waarschijnlijk wisselend is. De volkswagen garage wil nu een nieuwe accu plaatsen met een hogere CCA. Ik vraag me alleen af of dit het probleem gaat oplossen.

Zijn er andere onderdelen die we kunnen testen of checken om erachter te komen wat er mis gaat?

SaskiaF

Geplaatst door SaskiaF , lid sinds 2 weken geleden

1 Reactie

kaleido 1 PRO, 2 weken geleden

Verstuivers en brandstofdruk.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Crafter of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.