Volkswagen TOUAREG VAN 4MOTION V10 TDI 230 KW AUT: Motor draait niet rond stinkt plastic lucht

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Transmissie: Automaat, Motorinhoud (cc): 5000, Vermogen (kw): 230

Rijdend mn touareg weggezet volgende dag bijna niet te starten . Als de motor aanslaat komt er rook bij de motor vandaan uit het midden. Ik heb gezien dar de dynamo daar is geplaatst met een rubber band wordt deze gekoppeld aan het motor blok . Ik kan de aircopomp niet vinden deze is ook met zo een rubber koppeling verbonden aan het motorblok. Ik vermoed dat de aircopomp vast staat en door de koppeling heen draait als de motor aanslaat . Wie weet wat dit probleem kan veroorzaken ?

V10tditouareg

Geplaatst door V10tditouareg (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Touareg? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

kaleido 1 (1580) PRO, 7 jaar geleden

De multiriem verwijderen , en controleren wat er vast gelopen is en dat onderdeel vervangen en een nieuwe riem plaatsen , airco zit onderin , er zitten 2 aluminium buizen aan , die overgaan in een stuk zwarte slang en daarna weer aluminium leiding.
Gezien de manier van vragen , is dit iets wat je zelf kan ?

jaker (0) PRO, 7 jaar geleden

Deze motor heeft geen riemen,de airco pomp zit aan de bestuurderszijde onder aan het motorblok,net voor de motorsteun en wordt met een torsiekoppeling(net zo een als van de dynamo) aangedreven door de stuurbekrachtigingspomp.
als de aircocompressor is vastgelopen,wat kan, dan doet de airco het niet?
Het enige draaiende deel ,afgezien van de waterpomp,in het midden van het blok tussen de banken dus is de dynamo,die kan ook vastgelopen zijn,of de vrijloop hiervan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Touareg of stel zelf een nieuwe vraag.