Volkswagen Golf I : motor flushen met forte motor olie of iets anders.

Bouwjaar: 1981, Brandstof: Benzine, Motorcode: jb 1.5

goedenavond,

Ik wil bij mijn auto mijn carterpan pakking vervangen want die lek nog al. Maar ik zat er dan ook gelijk aan te denken om dan mijn motor te flushen omdat ik dan toch gelijk allen troep er uit kan vissen als ik mijn carterpan er af haal. En een van mijn zuiger heeft minder compressie als de rest 8,5 de rest 10,3 en ze zeggen dat mijn zuigerveren vast kunnen zitten bij deze cilinder en dat flushen kan helpen om ze los te krijgen.

Maar ik ben allemaal niet zo van die spullen om dat zomaar in een oude motor te gooien zonder dat ik weet wat het is als het eerlijk moet zeggen. Maar kan dit goed fout gaan of kan er niks fout gaan alleen dat het niet werkt misschien. Of dat het goed werkt bij bepaalde tips. Of zeggen jullie van gooi het blok open en haal gewoon de zuiger er uit met nieuwe zuigerveren er op en laten fijn honen ?



Alvast bedankt.

martijn19922

Geplaatst door martijn19922 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

nathanaelwitte (0) PRO, 10 jaar geleden

Hallo Martijn,

Flushen kan als je het goed doet geen kwaad, zolang je het voor reinigen gebruikt kan er weinig fout gaan.

Zelf gebruik ik ook Forté en het werkt goed, de taak is schoonmaken eerder gezegd lak verbindingen oplossen en dat doet het.
Als je gaat flushen doe dit met stilstaande auto, niet mee rijden!

Zorg ervoor dat je de carterventilatie loskoppeld en dan kan er niks gebeuren.

Motor olie op peil of net iets er onder afhankelijk van de totale carter inhoud.
1-2 busjes Forté motorflush erin en de motor stationair laten draaien.
motor goed warm laten draaien en dan +/- om de 10-15 min. het toerental tot 3000-3500 toeren voor b.v 5-10 seconden verhogen.
dit doe je ongeveer een uur lang dus 5-6 keer verhoogd toerental.

De tijd is nodig om de lakafzetting laag na laag op te lossen en het verhoogd toerental zorgt voor snellere doorstroming en kan door de pulsatie kleine verstoppingen verwijderen.

hierna tap je de oude motorolie af, carter schoonmaken, oliezeef goed nakijken, en dan ben je wat betreft het flushen wel klaar.

Als je na het flushen helemaal geen verandering hebt, dan weet je zeker dat het niet aan vervuiling ligt en heb je de motor direct schoon, zodat het demonteren van je motorblok een stuk makkelijker is.

Succes!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.