Volkswagen Golf IV: motor happert

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 TDI

Hallo

Ik heb een GOL. 4 kilometerstand: 309335 Sinds 2 weken geleden reed ik op de snelweg mijn moter lekker warm gedraaid 2000 toeren in het eerste kwatier niks aan de hand maar op de snelweg reed ik 120km en opeens viel het vermogen weg het duurde een seconde en rijd daarna weer normaal in zijn vermogen de auto doet dat een paar keer achter elkaar. ik liet mijn gas los iets terug in de toeren en daarna is het weg. maar hij doet het onregelmatig en allen op de snelweg. ik heb meteen de gerage gebeld want mijn auto moest toch voor een grote beurt. hij is altijd volkswagendaeler onderhouden geweest. ik heb het hele verhaal uitgelegd aan mijn vakgerage en heeft voor mij volkswagen gebeld met het probleem en zij hebben als advies gegeven dat het mogelijk aan de omvormer zou moeten liggen type 1K0906627A die is dus vervangen maar het probleem doet zich nog steeds voor kan iemand mij uitleggen/helpen wat dit probleen zou kunnen zijn.

Bedankt

hoedt

Geplaatst door hoedt (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

ricky (0) PRO, 11 jaar geleden

Heeft die garage ook storing uitgelezen en zo ja welke storing stond erin?
Zomaar iets vervangen omdat iemand zegt dat dat het zou kunnen zijn heeft geen zin, je moet toch eerst een zoekrichting hebben.
De klep die is vervangen is het niet want dan gaat motor in noodloop en dan heb je pas weer vermogen nadat je contact aan/uit hebt en dat heb jij niet gedaan.
Kan verder van alles zijn, van uitgeslagen pompverstuivers tot een verstopt brandstoffilter.

hoedt (0), 11 jaar geleden

ja sorry Rick, ik ben vergeten dat de auto inderdaad is uitgelezen maar zij konden niks vinden. de auto geeft geen storing aan dat is dus raar.
wat ik mij afvraag kan cruisecontrol hier ook iets mee te maken hebben of niet. Meer kan ik hier ook niet over vertellen. Ik kan naar de bovagdealer rijden waar die i.v.m. zijn km stand de auto brengen of naar de volkswagen daeler waar ik hem altijd in onderhoud heb gehad brengen. wat moet ik doen wat is wijs in deze.

alvast bedankt voor het mee denken.

ricky (0) PRO, 11 jaar geleden

Jammer dat er geen storing in staat. Het zou heel misschien aan de kabelboom kunnen liggen die de pompverstuivers van spanning voorziet, deze zit onder klepdeksel en dan heb je soms ook geen storing opgeslagen als het inhouden niet te lang achtereenvolgens gebeurd. Zoiets zou je als monteur zelf moeten voelen hoe de motor dan doet maar daar zou ik mee beginnen en kijken wanneer brandstoffilter voor het laatst is vervangen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.