Volkswagen passat : motor inhouden

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: tdi ATJ

Hallo, de motor "t rode di" kan soms spontaan inhouden onder het rijden, kan soms weken goed zijn en soms 2x op een dag gaat ie weer inhouden.
Je stopt even langs de weg en je doet de motor even uit en storing is verholpen.
Je zou denken de luchtmassameter maar volgens mij is een lmm. kapot en niet zo nu en dan kapot.
Wie heeft hier ervaring mee.
Gr. Falk

Falk

Geplaatst door Falk (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

anoniem-1573996169 (0), 16 jaar geleden

wat ik heb gehad zat er een breuk in de bekabeling van de luchtmassameter,even op en neer friemelen of even met belijd aan de kabeltjes trekken een voor een

ricky (0) PRO, 16 jaar geleden

Zou als eerste storing laten uitlezen,mogelijk iets met de turbodruk niet goed.

gerrit1981 (0), 16 jaar geleden

probeer eens onder het rijden in de 3e versnelling van 1500 toeren naar 3000 toeren te acceleren komt de storing er dan in als je het iedere keer doet?

Falk (0), 16 jaar geleden

Hoi Gerrit, ik rij 120 in de 5e versnelling, opeens verneem ik dat de motor inhoud, ik zet de auto aan de kant doe hem uit, start weer en alles doet het weer.

gerrit1981 (0), 16 jaar geleden

dan is ie waarschijnlijk in zijn noodloop gaan rijden als je hem dan uit zet en weer start dan is ie er weer uit en rijd hij normaal .waarschijnlijk staat de storing nog opgeslagen in de ecu dus uitlezen is een optie.kan turbodruk zijn dat hij buiten zijn bereik is. kan de sensor zijn en anders de turbo die teveel druk levert vandaar de test die je kunt uitvoeren als je in de 3e versnelling rijd en acceleert van 1500 toeren 3000 dan bouwt de turbo zijn maximale druk op

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.