Volkswagen Passat: motor loopt onregelmatig

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 20V APT

Hallo,

Het volgende probleem doet zich voor. Op het moment dat de motor start loopt de deze mooi rond. Dat duurt echter maar enkele seconden, want dan begint de motor onregelmatig te lopen en zo nu en dan wat ploffen in de uitlaat. Als de motor op temperatuur is wordt het minder, maar het probleem blijft. Ik heb daarop compressie gemeten 1e en 4e cilinder 12 bar, de 2e en 3e cilinder 11 bar. Vervolgens bougies vervangen, ontsteking nat gespoten echter zonder resultaat. Ik heb de de auto vervolgens naar een service station gebracht, omdat ze daar apparatuur hebben om e.e.a uit te lezen. Deze hebben de injectors gereinigd, opnieuw een compressie- en een cilinder lektest uitgevoerd, de luchtmassa meter en de lambda sonde gemeten echter zonder buitensporige waarden. Volgens deze mannen doet cilinder 4 niet goed mee. daarom hebben ze de ontsteking unit gecontroleerd door de aansluiting van cilinder 1 en 4 en van 2 en 3 te verwisselen, echter zonder resultaat.
Ze denken een aan een klep die niet goed sluit, wat volgens mij niet echt waarschijnlijk is want de compressie test was goed. Ik heb nog wat valve cleaner toegevoegd aan de benzine omdat misschien de kleppen wat blijven kleven, echter ook zonder resultaat. Het verschijnsel doet zich voor op zowel benzine als LPG. Ik zit nu vast, heeft iemand misschien nog suggesties.

John

zundapp

Geplaatst door zundapp (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

ricky (0) PRO, 16 jaar geleden

Vacuum probleem?
Dop de slang die naar het koolstoffilter gaat eens af,het klepje wat hier in zit wil nog wel eens blijven hangen.
Controleer ook de tankontluchting,draai de benzinedop er eens af tijdens het draaien van de motor.
Misschien is het wat.

Ricky,

zundapp (0), 16 jaar geleden

Ricky,

Heb ik vandaag geprobeerd, echter zonder resultaat,

bedankt

John

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.